onsdag 27 januari 2010

- Man blir besviken på farbror blå ..... men förvånad? Njäää

Fd polischef anhållen

Uppdaterad 15:34
En före detta högt uppsatt chef inom rättsväsendet, som tidigare haft en chefstjänst vid polisen i Uppsala län, har gripits misstänkt för dels våldtäkt mot en kvinna och dels försök alternativt föreberedelse till grov våldtäkt mot barn.

Mannen, som är i 60-årsåldern, har en lång karriär bakom sig inom rättsväsendet i Sverige. Det var i måndags som mannen greps i Falun. Polis från Stockholm grep honom som misstänkt för våldtäkt på en kvinna för ett år sedan och försök alternativt förberedelse till grov våldtäkt mot barn i januari i år, på tre olika orter i Sverige.
Erik Steen, som är länspolismästare i Uppsala län, säger så här om fallet:
– Det är klart att man blir besviken, och förvånad när någon som varit högt uppsatt inom polisen kan vara misstänkt och anhållen för ett sånt grovt brott.
Vad tror du att det här kan få för konsekvenser för rättsväsendet?
– Jag tror att allmänheten kan bli förvånad och besviken på att en företrädare för polisväsendet kan vara misstänkt för den här typen av brott. Alla människor har ju ansvar för vad dem gör, men ur förtroendesynpunkt så tror jag allmänheten förväntar sig högre efterlevnad av regler om man jobbar inom rättsväsendet, säger länspolismästare Erik Steen.
http://www.sr.se/cgi-bin/uppland/nyheter/artikel.asp?Artikel=3400087

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar