onsdag 3 oktober 2012

Den 46-åriga Salakvinna som är misstänkt för att ha lejt tre män ur MC-gänget Mongols att utpressa en 48-årig man från Västerås omhäktades på måndagsförmiddagen.



Brottet ska ha begåtts den 28 augusti i år och tidigare i september häktades de tre Mongolsmedlemmarna på sannolika skäl misstänkta för försök till grov utpressning.
Den häktade kvinnan, en egenföretagare från Sala, ska en tid ha haft en konflikt med 48-åringen från Västerås, som driver ett flertal företag. Det gäller en mark- och affärsöverlåtelse.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1827105-lejde-mongols-for-utpressning-nu-omhaktas-kvinnan-fran-sala 

Företagaren har varit frihetsberövad sedan denne greps tisdagen den 18 september.
- Det är så mycket åtgärder som ska vidtas i utredningen att vi inte hunnit klart, säger kammaråklagare Frieda Gummesson.
Vilka åtgärder det handlar går hon inte in på, och hänvisar till förundersökningssekretessen. Polis och åklagare har lagt locket på.
Brottet ska ha begåtts den 28 augusti i år och tidigare i september häktades de tre gängmedlemmarna på sannolika skäl misstänkta för försök till grov utpressning.
Den häktade Salaföretagaren ska en tid ha haft en konflikt med markägaren angående en mark- och affärsöverlåtelse.
Enligt uppgifter ska mannen ha blivit skrämd till att lämna ifrån sig en bit mark när gängmedlemmarna sökte upp honom hemma i bostaden i augusti. Det ska även ha avlossats ett skrämselskott bredvid mannens huvud. Företagaren är misstänkt för att ha anlitat de tre männen för att utpressa markägaren.
Åtal i fallet ska vara väckt senast den 12 oktober.
http://salaallehanda.com/nyheter/sala/1.1827182-salaforetagare-omhaktades

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar