tisdag 2 oktober 2012

Hells Angels och supporterklubbarna Red & White Crew och Red Devils misstänks för misshandel av flera personer under Svineri MC:s familjefest i maj.

Flera supportrar i mc-västar var på plats bland åhörarna när Göteborgs största gängrättegång inleddes.
19 medlemmar från Hells Angels och dess supportergrupper står åtalade för den omfattande misshandeln under en annan MC-klubbs familjefest i maj.
– Allt talar dock för att fler än de tilltalade varit inblandade, sa kammaråklagaren Åsa Adolfsson i rätten.

Två rättegångssalar är bokade för vad som beskrivs vara Göteborgs mest omfattande gängrättegång någonsin.
I ena salen: åklagare, advokater - och 19 åtalade män med kopplingar till Hells Angels och supporterklubbarna Red & White Crew och Red Devils. De misstänks för misshandel av flera personer under Svineri MC:s familjefest i maj.

Alla nekar till brott.

http://www.expressen.se/gt/fick-skador-for-livet-efter-blodiga-overfallet/ 

Åtalade i mc-rättegång nekar

En efter en av de åtalade nekar till alla misstankar när det gäller överfallet på familjefesten. Utom en 45-årig provmedlem i Hells Angels Helsingborg som erkänner att han var på platsen. 


Massivt säkerhetspådrag
vid mc-rättegång 

I förmiddags inleddes en av de största rättegångarna i Sveriges historia. 19 män som är medlemmar eller har andra kopplingar till det kriminella mc-gänget Hells Angels står åtalade misstänkta för det brutala överfallet mot en annan mc-klubbs familjefest i Kalmar början av maj. Flertalet av dem är från Skåne.
Åsa Adolfsson, åklagare i målet, läste upp åtalspunkterna:
– Grov misshandel, grovt våld, grov skadegörelse för samtliga tilltalade.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=5293180

 

Hells Angels-medlemmar i rätten

19 personer med kopplingar till Hells Angels ställdes i dag inför rätta, misstänkta för ett uppmärksammat överfall på en mc-klubb utanför Kalmar. 

Hells Angels fyller historisk rättegång

I dag, tisdag, startar den största gängrättegången någonsin i Göteborg. 19 män med koppling till Hells Angels misstänks för överfall på folk i en vanlig mc-klubb utanför Kalmar.
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.1081698-hells-angels-fyller-historisk-rattegang


Familjefesten förvandlades till en blodig mardröm när 18 män med Hells Angels-anknytning enligt åtalet gav sig på festdeltagarna med kofötter, påkar och hammare.
Åtta män föll offer för den grova misshandeln - mitt framför ögonen på fruar och barn.
I dag börjar den största gängrättegången någonsin i Göteborg.
http://www.expressen.se/gt/19-ha-man-infor-ratta-efter-blodiga-dadet/ 

"Det bara sprutar blod ur huvudet"

Nödropen till SOS alarm spelades upp Första dagen av rättegången mot Hells Angels för attacken på Svineri MC har nått sin ände. Vår reporter var på plats och sammanfattade händelseförloppet. 
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/inledande-dagen-av-hells-angels-rattegangen-over 

"Ett sätt att stänga ner klubben"

Enligt åklagaren Åsa Adolfsson är alla 19 tilltalade medlemmar i Hells Angels, Red Devils och Red & White Crew. Hon berättade att de träffades och åt frukost ihop innan de åkte till Svineri MC, och ett av bevisen är en vägbeskrivning som visar hur de åkte till Smedby.

Attacken ska ha varit väl planerad och riktade sig till sex av medlemmarna i Svineri MC. De blev slagna med tillhyggen och tvingats ta av sig sina västar med klubbens emblem på.

-Detta är en mycket kränkande handling i MC-världen. Det ses som ett sätt att stänga ner klubben, säger åklagare Thomas Hagman.

Han fortsätter och berättar att Hells Angels står utanför samhället, med egna regler och ett eget straffsystem. Där ingår både böter, symbolstraff och även dödsstraff.
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/ett-satt-att-stanga-ner-klubben

Mest omfattande rättegången i svensk rättshistoria Mer omfattande än Palme-rättegången Nu inleds rättegången som rör överfallet och misshandeln av medlemmar i mc-klubben Svineri utanför Kalmar, och vägen mot rättssalen har varit lång. TV inslag
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/den-storsta-rattegangen-nagonsin


http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/mc-gangen-pa-plats-for-rattegangen 

Möjligen kan det upplevas som besvärligare att allmänhetens syn på Hells Angels som en kriminell organisation, något som som klubben på senare år visat ogillande inför, har stärkts av den omfattande utredningen. Åklagarna Åsa Adolfsson och Thomas Hagman för ett tydligt och enkelt resonemang: Angreppet var organiserat. Angreppet var kriminellt. Angreppet bestämdes centralt i organisationen.

– Det var så många inblandade från flera enskilda klubbar att det här måste ha bestämts högt upp, säger Thomas Hagman efter rättegångens första dag.

Åklagarnas resonemang leder förstås till den rimliga slutsatsen att attacken på Svineri MC utfördes av ett organiserat, kriminellt gäng. Vilket i sin tur leder till att det finns argument för hårdare lagstiftning samt större polisiära resurser för en tuffare övervakning av Hells Angels.

En annan omständighet som sannolikt kan upplevas som problematisk inom Hells Angels-sfären är den avsky som riktades mot klubben, såväl från övriga bikervärlden som från allmänheten, efter angreppet mot en familjefest där det fanns barn närvarande.

Och det finns uppgifter om att man inom Hells Angels-sfären inte är odelat nöjda med hur tillrättavisningen av den lilla hobbyklubben slutade.

Men det är inget som man skulle erkänna eller ens visa utåt.
http://hd.se/skane/2012/10/02/hells-angels-fiasko/


30-35 poliser har arbetat med fallet Åtalet är en lunta på över 3.000 sidor där Hells Angels kopplas till dådet, straffvärdet presenteras och bevisning läggs fram.  Publicerad
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/aklagaren-presenterar-mc-atalet
Bike Festival blir inte av. Den mc-träff som Svineri MC planerat att hålla i sommar har ställts in. På evenemangets hemsida skriver klubben att anledningen är att flera medarrangörer och partners inte kan medverka, och att man därmed inte kan skapa den festival som man hoppats på. http://mcrazzia.blogspot.se/2012/05/svineri-mc-staller-in-motorcykeltraff.html

2 kommentarer:

 1. Jag var inte där så jag vet inte vad som hände. Jag brukade inte träffa Svineri mer än att jag såg dom i Norrköping nån gång.

  Jag känner inte till bakgrunden och vet inte alls vad som hänt hos Svineri.

  Om det är så att Svineri hängde och var bundis med Outlaws Prospective Chapter i Ronneby, om dom planerade sin festival i anslutning till Chappen, ja då har Svineri MC utmanat och gett sig in i leken och då är det västen av som gäller.

  Hallstavikbo

  Läs detta

  http://mcrazzia.blogspot.se/2012/09/15-ar-av-fred-och-nya-konflikter.html

  SvaraRadera
 2. in stämmer i det. Vi i Göteborg inom MC och Gäng världen samt dom vanligt hedliga människorna vill inte ha Outlaws eller deras budisar i stan där blir det konflikt från olika håll ett tips till Svineri MC ta av västarna om ni inte klara av det verkliga.

  SvaraRadera