onsdag 15 maj 2013

Politisk enighet om att köpa Hells Angels-gården

Det rådde fullständig politisk enighet inom Karlstad kommun bakom beslutet att köpa HA-gården i Härtsöga, som gjordes på exekutiv auktion i går.
– Vi lyssnade på polisens strategiska bedömning och följde den bedömningen och det var vi alla helt eniga om. Vi har ett samarbetsavtal med polisen där vi förbinder oss att hålla Karlstad som en trygg stad, säger oppositionsrådet Lena Melesjö-Windahl (S).
– Vi har hela tiden lyssnat på vad polisen gjort för bedömning och sagt att vi kommer följa polisens bedömning i den här frågan. När polisen nu kommit fram till att de vill att kommunen ska köpa, tyckte vi alla partier att det vore lämpligt att vi försöker vara med i en sån affär, säger kommunalrådet Henrik Lander (C).
Henrik Lander har tidigare sagt att kommunen inte köper en lokal de inte har behov av. Nu har man alltså gjort det i alla fall.
– Det har jag sagt och det var utifrån den bedömning polisen tidigare gjort att man inte ville att vi skulle köpa. Sedan ändrade polisen sin uppfattning och då sade vi från kommunen också att då ändrar vi vår uppfattning, säger Lander.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=5534358 

Efter stort hemlighetsmakeri köpte Karlstads kommun Hells Angels gård i Härtsöga på tisdagen. Det gjordes på rekommendation från polisen.

Mer om Auktionen:
Karlstads kommun lade bud på lokalen som tidigare hade hyrts av Hells Angels.
Då attackerades kommunens representant mitt under auktionen.
http://mcrazzia.blogspot.se/2013/05/budgivare-slagen-pa-hells-angels-auktion.html 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar