torsdag 16 maj 2013

Justitsminister Morten Bødskov fik aldrig lov at læse et stærkt kritisk notat om indsatsen for at få bandemedlemmer ud af banderne.

Justitsminister Morten Bødskov kritiseres for at have ignoreret en hidtil hemmeligholdt rapport, der rejser kritik af Bande-exit-programmet i Kriminalforsorgen.
- Justitsministerens udlægning af, at exitprogrammerne fungerer fantastisk, er ikke rigtig, og det er der åbenbart dokumentation for. Og det er meget alvorligt. For det betød, at vi i efteråret besluttede at forlænge exit-strategien på et forkert grundlag, siger Venstres retsordfører Karsten Lauritzen.
http://www.bt.dk/krimi/her-er-banderapporten-du-ikke-maa-laese 

Kritik af minister: Holdt han banderapport skjult?

Har justitsminister Morten Bødskov holdt en kritisk banderapport skjult? Har det betydet, at bandemedlemmer, der gerne ville ud af bandemiljøet, ikke er kommet det? Og har det måske forværret bandekrigen?
De spørgsmål optager medlemmerne af Folketingets retsudvalg efter at eks-rockeren Michael Green, der er talsmand for Foreningen af tidligere bandemedlemmer, torsdag fik foretræde for retsudvalget. Her præsenterede han en rapport fra Kriminalforsorgen, der viste, at kun fire bandemedlemmer er kommet ud af bandemiljøerne via programmet, selv om hele 71 bandemedlemmer viste interesse for det.
Venstres retsordfører Karsten Lauritzen føler sig vildledt af ministeren:
http://www.bt.dk/politik/kritik-af-minister-holdt-han-banderapport-skjult

Dermed beskytter hun Justitsministeren, der er under beskyldning for at skjule det kritiske notat.
Notatet, der er udarbejdet af Als Research, var et udkast til en midtvejsevaluering af bandeexitprogrammet, der blev lanceret af VK-regeringen i 2011. Notatet peger på problemer med manglende procedurer, flaskehalse og mangelfuld registrering i 71 sager, hvor bandemedlemmer frivilligt har ønsket at træde ud af bandemiljøet.
http://www.bt.dk/krimi/kontorchef-derfor-smed-vi-kritisk-bande-rapport-i-skraldespanden

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar