tisdag 21 maj 2013

Få kriminella gäng i Åbo

Relativt få kriminella gäng är verksamma i Åbotrakten men framtiden är oviss.
Kriminalöverkonstapel Sami Lipponen vid Centralkriminalpolisen i Åbo säger att United Brotherhood i Åbo är vingklippt då flera medlemmar är internerade.

I måndags började en stor rättegång i Åbo. 14 personer är åtalade för bland annat ett grovt rån av en guldsmedsaffär i Nokia. Fem av de åtalade är medlemmar i United Brotherhood, en kriminell organisation som är verksam i Åbo och flera andra finländska städer. Rättegången hålls i Starrbacka fängelse i Åbo, där de fem gängmedlemmarna sitter häktade.

Också övriga kriminella gäng i Åbotrakten verkar ligga lågt för tillfället. Lipponen uppger att Cannonball MC traditonellt har varit starka i Åbotrakten, men att det på sistone har varit lugnt kring mc-gänget. Hells Angels-stödgruppen Bad Machine försökte etablera sig i Lundo, men verkar enligt kriminalöverkonstapel Lipponen inte ha fått igång verksamheten. Vad framtiden bär med sig är ända svårt att förutspå - men Lipponen tror att nya gäng kan försöka etablera sig i Åbo.

– Åbo är fortfarande en av få städer i hela Norden som har få etablerade gäng och eventuellt kan det i de kriminellas ögon se ut som att här finns en marknad. Det har ju ryktats länge om både Bandidos och Hells Angels, men än så här länge har de inte synts till, säger Sami Lipponen.
http://svenska.yle.fi/artikel/2013/05/21/fa-kriminella-gang-i-abo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar