torsdag 2 maj 2013

I Danmark har Hells Angels och Bandidos slutit ett nytt samarbetsavtal, bekräftar de själva för danska medier.

Samarbetsavtalet mellan Hells Angels och Bandidos kommer efter närmare tre år av avtalslöshet och en ökad spänning mellan gängen. I september i fjol var det nära en öppen konflikt mellan klubbarna då Bandidos klubbhus i Köpenhamn rammades av en lastbil.


Enligt Danmarks Radio inleddes samarbetsförhandlingar efter det. Det blev dock ett uppehåll i förhandlingarna i och med att en tidigare ledande Hells Angels-medlem togs upp i Bandidos.

Det var efter det stora mc-gängs kriget i Danmark 1997-1998 som Bandidos och Hells Angels ingick ett samarbetsavtal som främst innebar en geografisk uppdelning, vilka städer de två gängen skulle få ha klubbar i. Och att man inte fick ta över avhoppade medlemmar från varandra.
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=3304&grupp=6240&artikel=5522370 


Hells Angels talsmand Jørn "Jønke" Nielsen bekræfter overfor tv2.dk, at Hells Angels og Bandidos har indgået en samarbejdsaftale.

- Jeg kan bekræfte, at vi har indgået en aftale, og at den træder i kraft fra i dag. Jeg vil ikke kommentere nærmere på indholdet, siger Jørn "Jønke" Nielsen til tv2.dk.

Han understreger dog, at man ikke kan tale om en fredsaftale.
- For der er ingen ufred mellem HA og Bandidos, siger han.
http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-67825138:ha-og-bandidos-indg%C3%A5r-aftale.html

Hells Angels og Bandidos indgår aftale

Ingen af de to rockergrupper vil dog fortælle om aftalens indhold. Grupperne har forhandlet i flere måneder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar