fredag 10 maj 2013

Centerparitets ungdomsförbund (CUF) vill legalisera cannabis. Förbundsstämman i Helsingborg biföll i dag en motion i frågan.

Just nu pågår Centerns ungdomsförbunds stämma i Nicolaiskolan i Helsingborg. Fredagförmiddagens debatt handlade mycket om cannabis. En motion till förbundsstämman föreslog att avkriminalisera cannabis. Ett 40-tal medlemmar stod bakom motionen och de fick ytterligare röstande med sig på förbundsstämman. Röstsiffrorna blev 62 för och 49 emot.
http://hd.se/helsingborg/2013/05/10/ja-pa-cuf-stamman-till-att/

”Med en kontrollerad försäljning kan vi hjälpa fler och ta bort en viktig inkomstkälla för den organiserade brottsligheten”, framhåller förbundsordförande Hanna Wagenius i en kommentar.
Motionen handlar om att tillåta en reglerad och beskattad cannabishandel på samma sätt som nu sker med alkohol.

”Straffvärdet för drograttfylleri samt langning av droger ska vara fortsatt högt”, skriver CUF i sitt pressmeddelande.
http://cuf.se/wp-content/uploads/2013/05/21-Motion-ang%C3%A5ende-att-reglera-och-beskatta-cannabis-1.pdf

Centerpartiet stödjer inte CUF-förslaget.
- Vi hade uppe det här på föreningsstämman i Åre 2011 och då var det ett klart avslag för att legalisera cannabis, säger riksdagsman Rickard Nordin, talesperson i missbruksfrågor.

- Vi driver ju en restriktiv narkotikapolitik i Sverige. Vi ser inget behov av att introducera nya droger på den marknad som finns, säger han.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/cuf-vill-legalisera-cannabis_8160548.svd

2 kommentarer:

  1. När nu Centerns Ungdoms Förbund har röstat för en legalisering av cannabis så skrivs det naturligtvis om i många större medier. Och naturligtvis fortsätter dom sin propaganda, tyvärr verkar det bli lite plumpt och genomskinligt i vissa tidningar, där Riksdagsman Rickard Nordin, talesperson i missbruksfrågor säger att: "Vi driver ju en restriktiv narkotikapolitik i Sverige. Vi ser inget behov av att introducera nya droger på den marknad som finns, säger han."

    Och så tror hela Sverige att om vi legaliserar/avkriminaliserar droger så kommer vi att översvämmas av dom. Men vad hela Sverige inte förstått än är att det behövs inte introduceras nånting! Det finns överallt! Men INGEN har kontroll på dom. Så länge inte VI, samhället tar kontroll över dessa farliga substanser så kommer kriminella element, ligor och karteller att sälja till våra barn!

    Vad CUF här har insett är ju att med en reglerad marknad, med beskattning på vara och att det avkrävs legitimation vid köp så kommer den svarta marknaden att MINSKA, barn och unga har MINDRE möjligheter att få tag på droger. Sen fortsätter vi som vi gjort med alkoholen för att få ner det ännu mindre med frivillig organisationer, utbildning och upplysning.

    SvaraRadera
  2. Bra av CUF! Både CUF och LUF vill nu legalisera cannabis!

    SvaraRadera