söndag 25 december 2016

Stor razzia mot mc-klubbar - 14 anhållna

Polisen i Danmark ha slagit till hårt mot ett mc-gäng över hela Sjælland. Minst 14 personer från gänget är anhållna. - Vi har slagit till på totalt 30 olika adresser, säger Torben Svarrer, chef för organiserad brottslighet vid Köpenhamnspolisen, till Ekstrabladet.

Polisen i Köpenhamn bekräftar under onsdagseftermiddagen att 14 personer har anhållits efter en genomgång av hela landet på gängkriminalitet, skriver Ekstrabladet.

- Vi har slagit till på totalt 30 olika adresser i samband med en mc-klubb som har hållit sig kring Köpenhamn och Sjælland och genomfört flera sökningar vid adresserna, säger Torben Svarrer, chef för organiserad brottslighet vid Köpenhamnspolisen, till tidningen.
Personerna ska ha anknytning till flera kriminella grupper i Danmark.

Brottsubriceringarna är många, bland annat vapeninnehav, utpressning och misshandel, för att nämna några.
Några av de grupperingar som polisen har slagit till emot är bland annat den nyetablerade gruppen Osmanen Germania, Gremion. Även mc-gruppen Mongols, som danska TV2 tidigare skrivit om, som ligger bakom flera skottlossningar som har inträffat i staden den senaste tiden är inblandad i dagens tillslag.
En annan grupp soom är en rival till Hells Angels är Satudarah, som GP tidigare har skrivit om. Den mc-gruppen är ytterligare en av de grupper där flera personer har anhållits.
LÄS MER: Polis död - sköts i huvudet

Påträffat flera föremål

Polisen har vid flera adresser påträffat allt från laddad pistol, knivar, gaspistoler, pepparsprej, cannabis, amfetamin, kokain och flera andra droger.
Polisen befinner sig även på en adress i Kastrup där en sökning kommer att påbörjas.
Tidigare under onsdagen har en 32-årig man gripits, efter ett upplopp vid en fastighet i Frederiksberg.
- Jag kan bekräfta att vi har varit närvarande vid en adress i Frederiksberg, där vi har gripit en person, säger Torben Svarrer till tidningen.

Fick tillgodose rullstol

Polisen har också ryckt ut till ytterligare en adress i Frederiksberg med civila bilar och hundar sökte igenom bostaden, det beställdes även en medicinsk transport till adressen.
- Den anhållne sitter i rullstol, därför fick vi tillgodose transport av patient, bekräftar Torben Svarrer.
En annan person som under onsdagen har gripits är misstänkt för mordförsök från en händelse som inträffade i november, vilket Ekstrabladet tidigare har skrivit om.
Vid den händelsen var två bröder i 25-årsåldern inblandade och knivhöggs på en gata i Köpenhamn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar