fredag 16 december 2016

Karlstads kommun och Hells Angels åter i rätten

Idag startar rättegången mellan Karlstads kommun och Solstadens motorsport (Hells Angels) i hovrätten i Göteborg.
Senast parterna möttes i rätten var i december i fjol, när Värmlands Tingsrätt gav kommunen rätt att avhysa Hells Angels från gården i Härtsöga utanför Karlstad. Det beslutet överklagade Solstadens motorsport alltså till Hovrätten. Skulle hovrätten gå på kommunens linje så kommer Hells angels att flytta från Härtsöga.

– Rent konkret så innebär det att Hells angels måste flytta från sin klubblokal. Men skulle å andra sidan hovrätten gå på Hells angels linje så får kommunen stå ut med Hells angels som hyresgäster i femton år till, säger Ismo Salmi som företräder Solstadens motorsport.

Överklagandet som Solstadens motorsport nu gör handlar om vem som var skyldig att försäkra fastigheten på Härtsöga utanför Karlstad.

Tingsrätten gav Karlstads kommun rätt i att det var Solstadens motorsport som var skyldig att försäkra fastigheten. Fastigheten som fortfarande inte är försäkrad.

– Kommunen har använt försäkringsfrågan som ett svepskäl bara för att bli av med en hyresgäst och det menar vi, att så är det inte tänkt att hyreslagstiftningen skall användas, säger Ismo Salmi
Solstaden motorsport menar att man har försökt att försäkra fastigheten men att det inte har gått, dels på grund av att ingen har velat försäkra en fastighet som används som klubblokal åt Hells Angels och för att fastigheten är i dåligt skick.

– Är det så att vi vinner så kommer vi naturligtvis förvänta oss att de flyttar ut därifrån. Men då har ju motparten möjlighet att överklaga till högsta distans. Och skulle vi inte vinna det här, då kommer vi säkert att överklaga också. Så det finns en risk att det blir en nivå till, sett ur hur detta landar. Men målet är detsamma, de hyresgästerna ska inte vara kvar i de lokalerna, det ska vi se till på något sätt till slut, säger Per-Samuel Nisser, kommunalråd i Karlstads kommun.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=93&artikel=6588419

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar