fredag 16 december 2016

Karlstad kommun försöker enträget sparka ut Hells Angels från deras lokal i Härtsöga.

Karlstad kommun försöker enträget sparka ut Hells Angels från deras lokal i Härtsöga.
Nu är det ännu en ödesdag i den infekterade tvisten – när kommunen och det kriminella mc-gänget ställs mot varandra i rätten.

– Skulle de bli vräkta här kommer de flytta troligtvis närmare stan, då kan man fundera på det vettiga att driva det här, säger Hells Angels advokat Ismo Salmi med tydlig adress till polisen och politiker som han tidigare menat sprider rykten om klubben.

Striden mellan Karlstad kommun och Hells Angels har pågått i flera år.
Kommunen vill bli av med klubben genom att tvinga bort dem från lokalen i Härtsöga utanför kommunen.
Och det har bedrivits två olika rättsprocesser.
Den ena, som gick hela vägen upp till Högsta domstolen, vann Hells Angels. Den andra pågår fortfarande och under fredagen möts parterna i hovrätten för Västra Sverige. Hela dagen är avsatt för tvisten.
– I och med att hovrätten tagit upp det här har de väl tyckt att det finns anledning att titta på domens riktighet, säger Hells Angels ofta anlitade advokat Ismo Salmi när vi möter honom utanför rättssalen i Göteborg.
Det är formellt Solstaden Motorsport, som drivs av Hells Angels, som är hyresgäster i den aktuella fastigheten. Enligt hyresavtalet är det hyresgästen som ska hålla den försäkrad, något som Solstaden Motorsport inte gjort.

LÄS MER: Hells Angels måste flytta från sin lokal

"Vi har en fri marknad"

Tingsrätten gick på kommunens linje och slog fast att Hells Angels därmed brutit mot avtalet och måste flytta. I domen framgick det att mc-klubben försökt få fastigheten försäkrad, men utan framgång. Enligt vad klubbens advokat Ismo Salmi tidigare sagt i intervjuer för att polis och politiker "spridit ut ryktet att det är en kriminell organisation".
Men domen överklagades och inför hovrättsförhandlingen menade Ismo Salmi hovrättsförhandlingen att oavsett utgången kommer kommunen inte bli av med Hells Angels.
– Skulle de bli vräkta här kommer de flytta troligtvis närmare stan, då kan man fundera på det vettiga att driva det här, säger Ismo Salmi inför förhandlingen.

Om man utgår ifrån att det skulle vara syftet menar du?
– Ja, det är den strategi polisen har att får man bort lokalerna så tror man att klubbarna inte ska finnas av. Men vi har en fri marknad och det finns massa hyresvärdar som vill hyra ut till de här.
I en inlaga till hovrätten skriver Salmi, som ofta företräde att "Solstaden och Hells Angels är att likställa med kamratföreningar".

Har kostat miljoner

Kommunens kamp mot Hells Angels har kostat skattebetalarna i Karlstad miljontals kronor. Enligt kommunalrådet Per-Samuel Nisser är det viktigt att kommunen ändå agerar på det sätt som de gör.
– De goda krafterna ska vinna i längden och i dag var fallet så, att de här fick lämna lokalen. Om framtiden i livet vet varken du eller jag, men att inte arbeta så här ser inte vi som ett alternativ, sa Per-Samuel Nisser efter tingsrättsdomen.
http://www.expressen.se/gt/hells-angels-hot--till-politikerna/Inga kommentarer:

Skicka en kommentar