söndag 25 december 2016

Den 57-årige Hells Angels-mannen blev villorkligt frisläppt efter haschdomen - men gav sig direkt in i knarkhandeln igen.

Nu har han dömts till sex års fängelse för inblandning i en enorm knarkhärva i Köpenhamn.
Totalt döms fyra män till 17 års fängelse, skriver Ekstrabladet.

57-åringen är enligt Ekstrabladet fullvärdig medlem i mc-gänget Hells Angels och en av de fyra som nu döms för sin inblandning i en av de större knarkhärvorna i Köpenhamn under de senaste åren.
Härvan rullades upp under förra året och inledningsvis häktades 11 personer. Med måndagens fyra domar är totalt tio personer dömda, skriver tidningen.
Enligt polis och åklagare har ligan importerat, innehaft och sålt vidare över två ton hasch, totalt 2 142 kilo.

Putin och Porsche

Knarket sålde de under olika kodnamn som V12, Porsche, Putin och TPF (förkortning för Köpenhamnspolisens särskilda insatsatsstyrka mot droghandeln på Pusher street i Christiania, Task Force Pusherstreet).
Den 57-årige HA-mannen har enligt domstolen hanterat i vart fall 323 kilo hasch i härvan och han döms till sex års fängelse. Straffet motiveras med att han fortfarande hade 609 dagar kvar att avtjäna på det femåriga straff han dömdes till 2012 för att ha handlat med närmare ett ton hasch.
Den senare handeln satte han, enligt polisen, i gång med i början av förra året, då hade han varit villkorligt fri sedan augusti 2014.
Enligt åklagaren gjorde de inblandade en vinst på upp till till tre kronor per sålt gram hasch.

Stora värden i beslag hos Hells Angels-mannen

Tingsrätten i Köpenhamn anser att vinsten var betydligt mer beskedlig, en krona per gram, vilket innebär att 177 000 danska kronor som beslagtagits hos honom konfiskeras
Ytterligare 600 000 danska kronor som också togs i beslag samt två lyxbilar, lösvärden och dyrbara smycken kvarstår i beslag. Polis och åklagare yrkar på att beslagen kan användas för att täcka hans rättegångskostnader.
Även när han greps 2012 togs stora värden i beslag, bland annat en Lamborghini. Bilen, och andra värdeföremål, fick han dock behålla eftersom han kunde visa upp en lottovinst på över fem miljoner danska kronor, skriver Ekstrabladet.
http://www.expressen.se/kvallsposten/hells-angels-medlem-salde-323-kilo-hasch/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar