söndag 2 oktober 2011

- Porrmorden – en okänd svensk seriemördare?

1989 drabbades Stockholm av ett flertal mord på män som hade kopplingar till porrbranschen. Trots en stor polisjakt kunde porrmördaren aldrig gripas.  Experterna är eniga, alla morden utfördes av samma gärningsman – en okänd svensk seriemördare.

Historien tar sin början 22 mars 1989. 36-årige Kina Karuppan är på väg hem efter sitt jobb vid porrbutiken Soho i Stockholm. När han parkerat bilen utanför sitt hem i Tensta blir han attackerad.  Mannen utsätts för en brutal knivattack och överlever inte.

En dryg månad efter knivöverfallet i Tensta hör några besökare som sitter och och tittar på en film i porrbutiken XXX-rated skrik inifrån butiken. De hör hur tumult utbryter men vågar inte titta närmare på vad som händer. När polisen kommer fram till butiken som även den ligger på Birger Jarlsgatan finner man mannen vid kassan, 47-årige Fransisc Kiraly, död. Någon har skurit halsen av honom och även utdelat ett antal stick mot kroppen.

Det sista mordet som man tror sig kunna knyta till porrmördaren utspelar sig i slutet av december samma år inne på porrbutiken Lunda Video. 28-årige Mats Engström hittas mördad och mönstret från de tidigare morden går igen. Mannen är mördad med en kniv och ett kraftigt övervåld har används. Larmet kommer per telefon till polisen där en anonym mansröst säger ”Det ligger en blodig man bakom disken på Lundavideo”, sedan avslutas samtalet.
http://www.kriminal.se/?cat=3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar