onsdag 19 oktober 2011

Nils Wiberg: "Jag tål en granskning"

I kväll visar SVT:s Uppdrag Granskning hur Blåvitts huvudsponsor Prioritet Finans gör affärer med kriminella. Men bolagets vd Nils Wiberg slår tillbaka:
- Vi kan aldrig i livet tänka oss att göra det. Vi gör de kontroller som är möjliga och i samklang med Finansinspektionens regler, säger han. 
http://gt.expressen.se/nyheter/1.2595810/nils-wiberg-jag-tal-en-granskning 

Sponsor anklagas för kriminella kontakter

IFK Göteborgs största sponsor Prioritet Finans har enligt SVTs Uppdrag Granskning gjort affärer med kriminella.

I programmet som sänds i kväll visas flera exempel, bland annat ska Prioritet Finans ha köpt fakturor på 40 miljoner kronor av en person som har bakgrund i Uppsalamaffian och näringsförbud. Pengar som ska ha används till svarta löner.

– Varför ska man betala ut checkar till kunden och i det här fallet är det ju då personer som inte företräder bolaget officiellt som då representerar kunden och får ta emot checkar och sen kan gå på banken och ta ut kontanter. Förfaringssättet med checkar bedömer jag klockrent som misstanke om penningtvätt, säger åklagaren på ekobrottsmyndigheten i Stockholm Tomas Langrot till Uppdrag Granskning.

Och så här kommenterar vd för Prioritet Finans Nils Wiberg uppgifterna om att företaget skulle ha gjort affärer med kriminella:

– Verkligen inte! När vi får in en kund hos oss, som vi ska hjälpa med att köpa fakturor med mera, så går vi igenom kunden minituöst, vilka människor som står i bolaget, och så vidare att det är bra människor.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=104&artikel=4755762

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar