måndag 24 oktober 2011

- Joker MC er en del av 1-prosent-klubbene


Politiet ser svært alvorlig på at Joker MC den senere tiden har hengt opp klistermerker med «Protected by Joker MC» på diverse butikkvinduer i Stavanger.

– Dette minner om rettsløse tilstander der såkalt legal virksomhet inngår et samarbeid med en tvilsom MC-klubb for å oppnå beskyttelse. Dette er overhodet ikke akseptabel fremgangsmåte fra noen av partene slik politiet ser det.

Det at Joker MC Stavanger har valgt å trykke opp et slikt merke viser at klubben ikke er så fredelig som de liker å fremstå. Når en i tillegg vet at klubben har hatt besøk av medlemmer fra Gypsy Joker MC Australia den senere tid er det grunn til å ta dette på alvor. Gypsy Joker MC Australia er såkalt 1-prosent- klubb som har vært involvert i alvorlig kriminalitet i Australia over en årrekke, sier Børge Øvrebø, politibetjent ved Rogaland politidistrikt til Aftenbladet.

Øvrebø forteller at politiet umiddelbart rykket ut til Pedersgata i Stavanger etter at de ble gjort oppmerksomme på at næringsdrivende skilter med beskyttelse av Joker MC.

- Spesielt når de henger opp slike merker, da har de trådt over en terskel som er uakseptabel. Vi ser på dette som et forsøk på å prøve å markere seg, ta seg til rette og spille på frykt og respekt, sier Øvrebø.

1 kommentar:

  1. imponert av Øvrebø'en...... han rykket ut med en gang ....!!
    han gjorde ikke det da vi hadde innbrudd her oppe ! - "kom ned på stasjonen, og fyll ut et skjema" ....
    skulle jo ha vært medlem i en slik klubb... da får du jo hjelp med en gang !!
    Øvrebø din store tosk !- trodde du kunne bedre enn det der !!!

    SvaraRadera