fredag 31 oktober 2014

Styrkemanifestationen där medlemmar knutna till Bandidos-sfären invaderade Örebro är inte inledningen på ett nytt gängkrig med Black Cobra.


Det menar gängexperten Lars Öijelind på Rikskriminalpolisen.
I vår värld finns inte Black Cobra längre, säger han till Expressen.se

I går kväll var det bråkigt på flera platser i Örebro sedan ett 60-tal personer, knutna till Bandidos-sfären "Red & Gold Nation" från Väst- och Mellansverige, åkt till staden. En man i 25-årsåldern sitter också anhållen, misstänkt för förberedelse till grov misshandel, efter polisrazzian.

Uppgifter: En maktdemonstartion

Enligt uppgifter till Expressen i går kväll kan syftet med invasionen ha varit en slags maktdemonstration mot ett annat kriminellt gäng – Black Cobra.
På Expressens bilder från polistillslaget på trafiktäta E18 väster om Örebro i går syns flera medlemmar ut det Bandidostrogna gänget X-team.

Men Lars Öijelind, gängexpert på Rikskriminalpolisen och väl insatt i mc-problematiken, ställer sig tveksam till att det är starten på en ny infekterad konflikt – mellan två gäng.

–Det är inte alls säkert att det här har någon B-C-koppling (Bandidos-Black Cobra, red:s anm.). I vår värld finns den inte längre. Jag skulle snarare se detta som att det rör sig om några kriminella individer som har någon konflikt med varandra, säger han.

Är det osannolikt att det rör sig om starten på ett krig mellan Bandidos och Black Cobra?
–Ja, för i min värld finns inte de sistnämnda, alltså Black Cobra. Den grupperingen är borta. Så är vår uppfattning, säger Lars Öijelind. Det är också så vi jobbar. Vi är mer intresserade av individerna än de olika grupperingarna. Vi struntar egentligen i vad de har på sig för tröja eller väst.
http://www.expressen.se/nyheter/gangexperten-inte-start-pa-en-ny-konflikt/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar