söndag 12 oktober 2014

De fyra ordningsvakter i Halmstad som riskerar att bli av med sina tillstånd förnekar samröre med motorcykelklubben Bandidos.

De fyra ordningsvakterna är medlemmar i en MC-klubb som enligt polisen har samröre med Bandidos. Motorcykelklubben använder liknande symboler och interna titlar som de så kallade enprocentklubbarna, sådana klubbar som säger sig stå utanför lagen som till exempel Bandidos och Hells Angels. Enligt polisen hade en av de fyra vakterna också setts på bild på en Bandidosfest i Skåne.

Men enligt det svar som ordningsvakterna gemensamt skickat till polisen var det ett missförstånd som gjorde att medlemmen hamnade på festen i Skåne. Han trodde att det var en öppen MC-fest. När han förstod att det inte var det åkte han därifrån. Att den egna MC-klubben har liknande symboler som Bandidos förklaras med att man googlade på kul symboler när man skulle starta klubben och tyckte uppenbarligen att västar och titlar var tilltalande.

Ordningsvakterna skriver att de tar sitt uppdrag på största allvar. Två av dom lämnar den lokala MC-klubben för att inte riskera att polisen gör verklighet av hotet att dra in tillståndet.
Men om det räcker återstår att se. Enligt Josefin Andersson, chef på polisens rättsenhet, ska man ha ytterligare kontakt med de fyra ordningsvakterna innan ett definitivt beslut fattas. Men, säger hon till P4 Halland, är de inte längre med i klubben så förändras ju förutsättningarna.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=128&artikel=5987351

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar