fredag 31 oktober 2014

Efter kokainbeslag mot fem medlemmar Satudarah MC - Lunds tingsrätt dömde i dag de sju till sammanlagt 68 års fängelse.

De sju männen hanterade kokain för närmare 40 miljoner kronor.
Men polisen följde deras varje steg.

I dag dömdes de sju, som har kopplingar till mc-gänget Satudarah, till sammanlagt 68 års fängelse.

I slutet av april i år åkte flera av de nu dömda männen i bil till Stockholm. I centrala Stockholm träffade de en annan av de åtalade innan några av dem åkte vidare till Årsta där 38 kilo kokain införskaffades.

Polisen skuggade

Två av männen körde sedan knarket till centralstationen där ytterligare en person tog emot den, och tillsammans med en annan av de åtalade satte sig på tåget mot Lund för att där leverera knarket.
Vad de inte visste var att polisen följt gängmedlemmarna hela vägen från Skåne, och att personerna i sätet bakom dem på tåget var polisens spanare.
När de två kurirerna steg av tåget i Lund och skulle leverera knarket till Satudarahs 36-årige president slog polisen till.

Värt 40 miljoner

I väskan resenärerna bar med sig fanns 38 kilo kokain, hårt paketerat i tjugo paket. Det är ett av de största kokainbeslagen i Sverige någonsin - värt närmare 40 miljoner kronor.
Fem av de dömda har kopplingar till mc-gänget Satudarah, som själva uttalat att de är "utmanare" till Hells Angels.
Lunds tingsrätt dömde i dag de sju till sammanlagt 68 års fängelse.
Sex av dem får tio år vardera för grovt narkotikabrott.

Utvisas

Den sjunde döms till åtta år, då tingsrätten anser att han "endast" agerat kurir. Han döms också till ett års utvisning till sitt hemland Costa Rica. Också en annan av de dömda döms till utvisning i ett år till Nederländerna.
De långa straffen motiverar rätten med att mängden narkotika, jämfört med de strafftidstabeller som finns, "slår i ”tabelltaket” på fem och ett halvt år med närmare 27 gånger."
Man väger också in att "narkotikapartiets storlek och värde närmast förutsätter att hanteringen utgjort ett led i organiserad brottslighet."
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19784553.ab 

Kokainet hade en av gängets kurirer hämtat hos en högt uppsatt gängledare i det kriminella mc-gänget Saturdarah från Holland. Gängledaraen var då på besök i Stockholm.
Kuriren åkte sedan tåg till Lund, men skuggades hela tiden av polis. Kuriren och Satudarahs svenska president - en 36-årig Malmöbo som väntade på narkotikan vid tågstationen, kunde gripas. Fem av de åtalade männen skall vara medlemmar i det kriminella mc-gänget.
Satudarah MC grundades i Holland för drygt 20 år sedan och har där fler medlemmar än rivaliserande Hells Angels.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=101&artikel=6006289 

Gängpresident döms i rekordstort kokainmål

Mc-gänget förstod aldrig att länskriminalen i Skåne spanade på dem när de skulle genomföra en av Sveriges största knarkaffärer.
Polisen samlade först bevis, sedan greps samtliga.
I dag dömdes presidenten till tio års fängelse tillsammans med flera medlemmar i gänget och en ledare från Holland.

När domen föll i dag fick Satudarahs svenske president, en 36-årig Malmöbo, tio års fängelse grovt narkotikabrott. Fem medåtalade som också tillhör mc-gänget dömdes också till tio års fängelse. En sjunde man dömdes till åtta års fängelse.
Länskriminalen i Skåne hade spanat på sex av männen som samtliga vistats och bor i Malmö sedan mars månad innan tillslaget den 22 april i Lund.
En av männen tillhör holländska Satudarah och hade kommit till Sverige för att med Malmö som bas bygga upp mc-gånget och starta fler lokalavdelningar.

Telefonavlyssnade

Den 36-årige svenske presidenten är själv bosatt i Malmö och hade samlat några av sina vänner kring sig och tillsammans med dem skapat mc-gängets första svenska Satudarah.
36-åringen förekom bland annat flitigt på Facebook med mc-gängets väst.
Ingen av dem förstod att polisen spanade på dem samtidigt som de gjorde upp knarkaffären. Den skulle genomföras med hjälp av en man från Venezuela och som hade narkotikan i Stockholm.
Polisen hade telefonavlyssning men filmade också när de träffade mannen från Venezuela i Stockholm.
Den 21 april reste två av männen med tåg från Stockholm med 37,7 kilo kokain som enligt en senare analys visade sig vara cirka 80 procentigt.
Den 36-årige presidenten var själv kvar i Malmö.

Alla nekar

När tåget kom fram till Lund en 22 april greps 36-åringen, de två som transporterade knarket och ytterligare en man vid Lunds centralstation. En av dem hade knarket i en väska.
Narkotikabeslagen är ett av de största i Sverige. Polisen gjorde tillslaget i våras.
Narkotikan är enligt polisen värd 40 miljoner kronor i missbrukarleden.
Samtliga har nekat till brott.
http://www.expressen.se/kvallsposten/gangpresident-doms-i-rekordstort-kokainmal/


Fängelse 10 år för Grovt narkotikabrott för 6 stycken. En får 8 år.
https://www.flashback.org/sp50936363 

Satudarah Mc Malmoe Sweden
https://www.facebook.com/satudarahmc.scandinavia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar