torsdag 30 november 2017

Mördarens förklaring efter brutala mordet på Kevin

Under tung polisbevakning började på fredagen rättegången om mordet på den 25-årige danske mc-gängmedlemmen Kevin Andersen.
Hans kropp hittades i fyra delar, nerpackad i Ikeakassar och resväskor. Kevins kompis ska ha torterats och tvingats att utföra styckningen.

Kevin Andersen var fullvärdig medlem av mc-gänget Satudarah. Hans styckade kropp hittades av en cyklist i ett skogsområde i Ballerup i den västra utkanten av Köpenhamn den 5 september 2016.
Redan natten efter kom en 34-årig man in på en polisstation i Köpenhamn och anmälde sig själv. Över ett år senare ställs han nu inför rätta – åtalad för mord, brott mot griftefriden, olaga hot och olaga tvång.

46 skador på huvudet

Den döde hade misshandlats svårt – enbart på huvudet fanns 46 skador. 34-åringen medger att han dödat Kevin Andersen men hävdar att det skett i nödvärn.
Den åtalade säger att han och Kevin hade råkat i knivslagsmål i en lägenhet i Ballerup om en skuld som han hade till Kevin. I samband med detta råkade 34-åringen ta Kevins liv.
– Det är försvarets uppfattning att de skador som den åtalade hade i handen har tillkommit i ett knivslagsmål med Kevin, säger 34-åringens försvarare Jesper Storm Thygesen, enligt danska TV2.
Men åklagaren har rakt motsatt uppfattning.

"Mord", säger åklagaren

– Jag hävdar att det inte var självförsvar. Min uppfattning är att detta handlar om mord, säger åklagaren David Haar.
34-åringen ställs även till svars för att han ska ha torterat och tvingat Kevins 21-årige kompis att utföra styckningen av den döda kroppen.
Kompisen fick flera knivhugg i nacken, ett sticksår i vänster överarm, snitt i båda mungiporna och två snitt över halsen.
Han tvingades därefter packa likdelarna i blå Ikeakassar och två svarta resväskor. Han kördes sedan ut i skogen för att dumpa det hela.

Mc-gänget är på plats

Utanför rätten i Glostrup samlades Kevin Andersens gängkompisar från Satudarah. Polis var på plats för att utföra personkontroll på alla mc-killarna.
Det anses att den åtalade 34-åringen behöver skyddas under rättegången.
Under eftermiddagen fick han själv redogöra för vad som hade hänt i hans lägenhet. Han grät när han berättade om slagsmålet, uppger Ekstrabladet.
– Jag kämpade för mitt liv. Han sa att skulle döda mig, snyftade 34-åringen.
Rätten har planerat fem dagar för mordrättegången. Dom väntas den 7 december.
https://www.expressen.se/kvallsposten/kevin-25-styckades-havdar-sjalvforsvar-/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar