onsdag 29 november 2017

Medlem i Hells Angels hittad mördad

Polisen bekräftar: Den döde är HA-medlem.

Polisen bekräftar nu att det är en fullvärdig medlem i Hells Angels som hittats död på Sjöstad i Karlstad. Den man som hittades död vid Hells Angels lokaler på Sjöstad i Karlstad under tisdagskvällen var en 48-årig fullvärdig Hells Angelsmedlem.

Mannen misstänks ha blivit mördad. – Jag kan bekräfta att det är en Hells Angelsmedlem som är avliden, säger polisens kommunikatör Christina Hallin. Det var vid 18.30 på tisdagskvällen som polisen fick ta emot ett samtal från vittnen som hade passerat adressen i stadsdelen Sjöstad i utkanten av centrala Karlstad, där Hells Angels uppges ha sina nya klubblokaler.

Vittnena ska då ha sett hur en man släpats och blivit slagen. När polisen kom till platsen hittades en död man inne på tomten. Ingen gripen Vid 18-tiden på onsdagen hade polisens kommunikatör inga uppgifter om att någon skulle ha gripts. Hon ville inte heller säga något mer om vad som kan ha legat bakom det misstänkta mordet. – Jag kan inte kommentera mer i nuläget. Utredningen är såpass färsk att det kommer att krävas ett antal förhör innan vi kan gå vidare med information, säger Christina Hallin.
https://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/polisen-bekraftar-den-dode-ar-ha-medlem 


https://www.svtplay.se/video/16161643/lokala-nyheter-varmland/svt-nyheter-varmland-29-nov-21-46-1?start=autoVilken koppling den döde har till mc-klubben ville polisen polisen först inte gå ut med.
Men enligt uppgifter till GT är offret en mångårig medlem i Hells Angels – och polisen bekräftar senare att mannen var medlem.

– Vi kan konstatera att han var medlem i Hells Angels, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson i Värmland.

Stefan Wickberg lämnar inga uppgifter om hur personen bragts om livet eller om det gjorts några fynd vid platsen.

– Det är förundersökningssekretess och i det här läget går vi inte ut med fler uppgifter. En omfattande utredning har inletts, säger han.

Hur går ni vidare i utredningen?
– Utredningen är klassisk i den bemärkelsen. Det handlar om ett allvarligt brott. Vem har gjort det, varför och motivet, det är sån information som vi försöker säkerställa, säger Wickberg.
https://www.expressen.se/gt/stor-polisinsats-vid-hells-angels-lokaler/Hells Angelsmedlemmen hade nyss avtjänat ett längre fängelsestraff.
På tisdagskvällen hittades han död.
https://nwt.se/karlstad/2017/11/29/medlem-i-hells-angels-hittad 

Brott. Den döde mannen som hittades nära Hells Angels lokaler i Karlstad var fullvärdig medlem i mc-klubben, bekräftar polisen för SVT Nyheter Värmland.

Vittnen såg på tisdagskvällen hur en man blev slagen och släpad i stadsdelen Sjöstad där Hells Angels ska ha sina nya klubblokaler. Polisen fann honom livlös på tomten. Han gick inte att rädda trots upplivningsförsök.

– Jag kan bekräfta att det är en Hells Angelsmedlem som är avliden, säger polisens kommunikatör Christina Hallin till tv-kanalen.

Mannen blev 48 år. Hans anhöriga är underrättade, skriver NWT.
Polisen har inlett en förundersökning om mord och vill få kontakt med personer som kan ha uppgifter som kan hjälpa utredningen.

– Vi föreställer oss att det finns ett antal fler vittnen. Någon kan ju faktiskt ha gjort en viktig iakttagelse kanske en halvtimme tidigare och en kilometer från platsen, säger polisens presstalesperson Stefan Wickberg till TT.

Ännu på onsdagskvällen var ingen misstänkt gripen. Det fanns då heller inga kända uppgifter om mordmotiv.

Enligt NWT var mannen skriven på en annan adress i Värmland. För inte länge sedan frigavs han från ett flerårigt fängelsestraff. Han var dömd för bland annat grov misshandel efter att ha knivhuggit två personer.
TT

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar