onsdag 29 november 2017

Kostymernas livvakt döms till fängelse för våldtäkter

19-åringen som pekats ut som livvakt till en av ledarna i det kriminella gänget ”Kostymerna” åtalades för att ha våldtagit två kvinnor.
Han döms nu till fängelse i tre år och tre månader.

Det var i slutet på juli som 19-åringen var på fest i Haninge kommun. På festen misstänks han ha våldtagit två kvinnor, en av dem utsattes för två våldtäkter.
De misstänkta våldtäkterna polisanmäldes. En av kvinnorna ska då ha blivit uppsökt av en annan 19-åring som hotade att döda eller skada henne om hon inte tog tillbaka sin polisanmälan.

Den 19-åringen dömdes av tingsrätten till fängelse i två år, bland annat för hoten mot kvinnan. Enligt vittnesuppgifter i den domen ska det ha varit det kriminella gänget Kostymerna som skickat honom att framför hoten.
Men hoten fick inte, enligt domen, den önskade effekten och den polisanmälda 19-åringen åtalades för våldtäkterna:
”(Kvinnan) har till följd av de sexuella handlingarna och till följd av det våld (19-åringen) använt fått skador i underliv och anus samt skador på kroppen i form av blåmärken, rodnader och svullnader”, står det i stämningsansökan som kom i oktober.

Livvakt till ledare

Själv nekar 19-åringen till våldtäktsanklagelserna.
Enligt polisen har 19-åringen varit ”livvakt” till en av de ledande männen i det kriminella gänget Hagsätranätverket, eller Kostymerna som de också kallar sig.
Namnet Kostymerna ska komma från att de klädde upp sig när de utförde utpressningsuppdrag, och enligt polisen har de kopplingar till bland annat Hells Angels. Nätverket har varit känt för utpressningar, narkotikaförsäljning och beskyddarverksamhet, men enligt ett pm från polisen har nätverket försvagats den senaste tiden till följd av en konflikt mellan ledarna.

Stark bevisning mot mannen

Nu har 19-åringen fått sin dom av Stockholms tingsrätt, som dömer honom till fängelse i tre år och tre månader för våldtäkter mot de två kvinnorna.
Mannen ska även betala skadestånd på drygt 140 000 kronor till den ena kvinnan, och 115 000 kronor till den andra.
Mannen har under rättegången hävdat att han inte begått något brott, och att en av kvinnorna ska ha gått med på att ha sex.
Tingsrätten skriver i sin dom att kvinnorna ger ett trovärdigt intryck, att undersökningarna av deras skador och även annan bevisning styrker åtalet om våldtäkter.
Om den nu dömde 19-åringen skriver tingsrätten att hans ”berättelse innehåller ett flertal osannolika omständigheter, svårförklarliga inslag och motstridiga uppgifter i förhållande till den övriga utredningen”.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar