torsdag 30 november 2017

Brandattacker i mc-miljön: "En signal till Bandidos"

Flera brandattentat mot tatuerare utreds av dansk polis.
Attentaten misstänks vara en del i en blodig konflikt mellan mc-klubbarna Bandidos och Satudarah som rasar sedan några veckor.
– Min uppfattning är att någon vill sända en tydlig signal till Bandidos, säger den före detta Bandidosmedlemmen, och tatueringsstudioägaren, Lars Toxværd till Ekstrabladet.

De senaste veckorna har den danska mc-miljön skakats av flera grova våldsbrott: överfall, skjutningar och brandattentat.
Orsaken är, enligt dansk polis, ett jätteslagsmål mellan medlemmar i klubbarna Bandidos och Satudarah i samband med en boxningsgala i Herlev i slutet av oktober. I samband med slagsmålet knivhöggs en 46-årig tidigare dråpdömd Bandidosmedlem i magen.

Symbolisk attack

Brandattentaten mot tatuerare tros vara ett direkt hot mot Bandidos. Michael Kjeldgaard, chef på Rigspolitiets Nationale Efterforskningscenter, har tidigare berättat för Ekstrabladet att attackerna mot tatuerarna är en attack mot Bandidos symboler.

I måndags brann en tatueringsstudio i Holbæk ner.
Jacob Olsen, vicepolisinspektör på Midt- og Vestsjællands Politi, menar att man utreder attentatet mot tatueraren i Holbæk, där två män – 26 och 29 år gamla – enligt Ekstrabladet sitter häktade, utan fastslaget motiv.
– Vi arbetar brett och har inte låst oss vid ett motiv. Men vi är medvetna om vad som skett på andra ställen på Själland, säger han till Ekstrabladet.

"Handlar innan de tänker"

Lars Toxværd bröt med Bandidos för flera år sedan. Som medlem var han tidigare delägare i den nu brandhärjade tatueringsstudion i Holbæk. Han menar att attentaten är en markering mot Bandidos, men att långt ifrån alla drabbade studios är knutna till klubben.
Till den kategorin räknar han studion i Holbæk.

– Man har gett sig på en verksamhet som inte har några band till den klubben. Det bevisar bara ännu en gång att det här är en miljö där det finns människor som handlar innan de tänker, säger Lars Toxværd till Ekstrabladet.
https://www.expressen.se/kvallsposten/danska-mc-miljon-skakas-av-brandattentat-signal-till-bandidos/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar