torsdag 30 november 2017

Kronofogden beslagtog en Bandidosmedlems motorcykel för att bekosta hans skulder.

Nu överklagar mannen – och säger att han inte äger fordonet.
"Han hyr motorcykeln av kvinnan för 2 500 kronor i månaden. Hon har inget motorcykelkörkort", skriver Kronofogden i sin utredning.

En man i 40-årsåldern, med kriminell bakgrund och koppling till Bandidos hade skulder på över 50 000 kronor. Ändå kom polisen vid flera tillfällen på honom med att köra runt på en Harley Davidson-motorcykel värd över 300 000 kronor.
I början av oktober gjordes ett oanmält besök hos mannen i hans bostad i Stockholm.
I sällskap med två polismän rullade tjänstemän från Kronofogden ut motorcykeln från garaget och upp på en bärgare. När mannen anlände lämnade han invändningar mot utmätningsbeslutet.
"Han visar ett hyreskontrakt att han hyr motorcykeln för 2500 kronor i månaden", skriver Kronofogden i sin notering om ärendet.

Står skriven på en kvinna

Vid närmare kontroll visade det sig att motorcykeln stod registrerad på en kvinna – men Kronofogden som ändå beslagtog fordonet pekar på flera oklarheter: Kvinnan saknar mc-körkort, bor 50 mil från Stockholm och trots att hon menar att hon köpt fordonet för att övningsköra så finns ingen ansökan om körkortstillstånd.
Motorcykeln köptes från en motorhandlare i maj 2017.
"Det är mannen som tagit kontakt med företaget och beställt cykeln i dess utformning. Han har anvisat kvinnan för fakturering. Han är också den som har hämtat den i butiken", står i utredningen.
Kronofogdens utredning landade i att omständigheterna pekar på att det är Bandidosmannen som är den riktiga ägaren.

Smugglade narkotika

Det är oklart var pengarna som användes vid mc-köpet kommer ifrån. Enligt myndigheten hade mannen inte haft någon registrerad inkomst på hela året.
Hans skuld bestod främst av mindre summor som felparkeringsavgifter, skatt och underhållsstöd som inte betalats. En av de äldre skulderna hade inte betalats sedan 1999.
Sista ordet är inte sagt. Mannen har överklagat utmätningen till domstol som avgör saken i slutet av november. Han har också krävt att Kronofogden ska betala hyran för motorcykeln under den tid som den är beslagtagen.
Mannen har haft flera tvister med myndigheter förut och dömdes år 2007 till ett tioårigt fängelsestraff för grovt narkotikabrott efter att han smugglat flera kilon amfetamin från Holland till Sverige.
Expressen har varit i kontakt med mannen som avböjer att medverka.
https://www.expressen.se/nyheter/brottscentralen/gangmedlem-fick-sin-lyxiga-mc-tagen-av-kronofogden/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar