onsdag 29 november 2017

En man har hittats mördad hos Hells Angels i Sjöstad i Karlstad.

Mannen hittades livlös på gårdsplanen, uppger polisen.
– Det var förbipasserande som reagerade på fordon vid fastigheten och larmade polisen, säger Stefan Wickberg, polisens presstalesman i Värmland.
Vittnen ska ha sett när en livlös kropp släpades i väg, enligt NWT.

En större polisinsats pågår på Hedvägen på Sjöstad i Karlstad under onsdagsmorgonen, där Hells Angels sedan en tid vistas.
Nu har en man hittats mördad vid Hells Angels lokaler och mordet bedöms vara kopplat till mc-klubben, enligt polisen. Mannen ska ha slagits ihjäl med en kofot, enligt uppgifter till Aftonbladet.
Flera polispatruller ska vara på plats och Hedvägen är avspärrad i båda riktningarna.

Förbipasserande reagerade

Det var vid halv sjutiden på tisdagskvällen som polisen fick samtal från vittnen som passerat Hedvägen och sett fordon som gjorde att de kontaktade polisen, uppger polisens presstalesman Stefan Wickberg.
– De gjorde iakttagelser som de reagerade över på ett sådant sätt att de ville höra av sig till oss. Vi i vår tur känner till adressen och tog därför uppgifterna på största allvar. Vad det var de reagerade på vill vi inte lämna uppgifter om, säger han.

Livlös kropp släpades i väg

Enligt NWT har vittnen sett hur en livlös kropp släpades i väg.
– Det var ett antal personer släpade som på en kropp som de höll i benen, förklarar en person för NWT.
Denne person har fått händelsen berättat för sig av vittnena.
Det ska ha varit två personer som var ute och gick när de fick se hur en kropp bars i väg. De blev skärrade och fick skjuts från platsen av privatpersonen som NWT talat med.

Hittades på gårdsplanen

Polispatruller skickades till platsen och en hundpatrull spårade och hittade en livlös man i ett hörn av gårdsplanen.
Polisen gjorde upplivningsförsök men mannens liv gick inte att rädda.
Polisen har inlett en förundersökning om mord.
Vid halv elva-tiden på onsdagsförmiddagen finns ingen person frihetsberövad i ärendet.
Vilken koppling den döde har till mc-klubben är polisen förtegen om. Stefan Wickberg lämnar heller inga uppgifter om hur personen bragts om livet eller om det gjorts några fynd vid platsen.
– Det är förundersökningssekretess och i det här läget går vi inte ut med fler uppgifter. En omfattande utredning har inletts, säger han.

Polisen vill ha tips

Polisen efterlyser också tips från personer som kan ha gjort iakttagelser.
– Vi är mycket angelägna om att komma i kontakt med personer som kan tänkas ha uppgifter som kan hjälpa polisen framåt i utredningen, säger Stefan Wickberg.

LÄS MER: Hells Angels hot mot Karlstad kommun

Hells Angels har tidigare haft en hyrestvist med Karlstad kommun som ledde till att mc-klubben vräktes från lokalerna på Härtsöga utanför Karlstad, skriver NWT. Enligt tidningen har Hells Angels sedan dess varit hemlös och därför flyttat tillbaka till sina tidigare lokaler på Hedvägen där de höll till innan de flyttade till Härtsöga.

Hittades mördade i grustag

Det är inte första gången människor mördas i direkt anslutning till Hells Angels lokaler i Västsverige. 2001 hittades två män mördade, nedgrävda i ett grustag utanför Falköping. Efter en längre utredning visade det sig att de två männen mördats på Hells Angels gård i Gunnilse och sedan transporterats ut till grustaget.
En supportmedlem dömdes senare till ett tioårigt fängelsestraff för delaktighet.

LÄS MER: Hells Angels expanderar: Så ska polis stoppa mc-gänget

Flera uteslutna Hells Angels-medlemmar har även "försvunnit" genom åren, misstänkt mördade.
https://www.expressen.se/gt/stor-polisinsats-vid-hells-angels-lokaler/ 

Man slogs ihjäl vid Hells Angels lokaler – misstänkt mord

Polisen utreder ett misstänkt mord vid Hells Angels lokaler i Karlstad.
En man uppges ha blivit ihjälslagen utomhus med en kofot, enligt uppgifter till Aftonbladet.
Ett par ska ha blivit vittne till dådet.

Det pågår en stor polisinsats i Karlstad i Värmland. Till en början ville polisen inte kommentera vad som har hänt, men vid 9-tiden på onsdagsmorgonen bekräftade man att det rörde sig om ett misstänkt mord.

klockan 18.33 på tisdagskvällen larmade vittnen polisen efter att ha sett fordon vid vad som beskrivs som Hells Angels lokaler i Karlstad, enligt ett pressmeddelande från polisen.
– Det har skett i direkt anslutning till deras fastighet, säger Stefan Wickberg, presstalesperson vid polisen i Värmland.

Källor: Slogs ihjäl med kofot

Mannen har blivit ihjälslagen med en kofot och ett par uppges ha blivit vittne till det misstänkta mordet, enligt uppgifter till Aftonbladet.
Polisen bekräftar att det var förbipasserande som larmade.
– De har gjort en iakttagelse och ringt oss. Eftersom adressen var känd för oss var vi snabbt på plats, säger Stefan Wickberg.
Man arbetar nu med att underrätta mannens anhöriga.
En hundpatrull hittade den livlösa mannen på marken. Polisen gjorde upplivningsförsök men tyvärr var mannens utom räddning.

Vädjar om tips

Polisen vädjar nu till personer som sett något att höra av sig.
– Vi söker efter personer som har sett något i anslutning till platsen. Vi fick larmet 18.33, men vi är också intresserade av att prata med personer som kan ha sett något en halvtimme tidigare eller 500 meter bort, säger Stefan Wickberg.
För att tipsa polisen ringer man 11414.
En förundersökning om mord har inletts. Ingen är ännu gripen misstänkt för brottet.
Texten uppdateras

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar