söndag 9 januari 2011

Våldtäktsmannen Peter Rätz

Polisens kriminelle informatör/infiltratör Peter Rätz har givit ut en bok, skriven av Dick Sundevall om sina 9 år som infiltratör. Han ljuger som aldrig förr för författare Sundevall som tycks ha fallit för mytomanen Rätz. Boken skildrar Rätz egen version av sitt liv och tar inte upp tex. när Rätz våldtog en ung tjej vid namn Sofia på en finlandsbåt, nåt som han skyddas från av staten, liksom många andra smutsiga handlingar.

Journalisten och författaren Dick Sundevall har med denna bok följt upp sin granskning av den svenska polisens – i hans mening olagliga – infiltratörsverksamhet som påbörjades i boken Hanteraren. Peter Rätz avslöjades som polisinfiltratör efter en incident i Falun och han har inget gott att säga om journalisten vid Dala-Demokraten som släppte bomben eftersom han sedan dess tvingats leva mer eller mindre som statslös flykting. Sundevall har intervjuat honom på hemliga platser i både öst och väst och det är förvånande hur pass själsligt frisk den mannen tycks vara efter lång tid i skärselden.

Rätz tog sig in i ligor som Brödraskapet MC, Hells Angels, Bandidos och öststatsgäng under sina nio (!) år som hemlig agent, då han så gått som dagligen riskerade livet. Det gör han fortfarande – han har ett pris på sitt huvud från banditer som vill hämnas för att han avslöjade dem och skickade en hel bunt människor (han uppger att det kan vara så många som hundra) i fängelse.
http://www.dast.nu/recension/peter-ratz-%E2%80%93-nio-ar-som-undercoveragent
Det är ett absurt drama som utspelar sig i den stora hörsalen vid  Stockholms universitet. Man skulle kunna tro att det handlar om  intrigen inför för nästa James Bond-film. Eller om auktoritära  bananrepublikers bristande respekt för mänskliga rättigheter. I själva  verket är det kriminologiska institutionen som anordnar en hearing om  den svenska polisens hårt kritiserade metoder för sin informatörs- och  infiltrationsverksamhet.

Advokat Peter Althin påpekar att läget är så allvarligt att det borde  tillsättas en sanningskommission. Han berättar hur han efter 40 år som  advokat har insett att han har blivit "grundlurad". Vid ett tillfälle  dömdes hans klient i tingsgrätten men friades i hovrätten då man kunde  bevisa att polisen hade haft ett finger med i spelet.

Författaren Dick Sundevall har fått polisinfiltratören Peter Rätz  att medverka via länk från "okänd plats i världen". Han och hans familj  lever sedan sex år i exil eftersom den organiserade brottsligheten har  satt ett pris på hans huvud. Han berättar hur åtminstone fyra av hans  infiltratörskolleger har mördats i Sverige, hur han själv mot svart  betalning från polisen har begått brott som en nödvändig del av sina  uppdrag och hur han har tvingats att se människor dödas i verksamheten.
http://www.metro.se/2010/11/18/83932/polisen-borjar-bli-en-stat-i-staten/

Socialdemokraternas hemliga polis?

  Kriminologiska institutionen arrangerade vid Stockholms universitet en hearing om användningen av  polisinformatörer i Sverige. I hearingen medverkade domare, advokater,  åklagare och poliser. Två informatörer deltog också.

Trots en mycket namnkunnig panel som bestod av advokat Peter Althin,  statsåklagare Nils-Eric Schultz och författaren och journalisten Dick  Sundevall, undvek dessa sakkunniga noggrant den i särklass viktigaste  sakfrågan, nämligen den informatörsverksamhet som nyligen pågått just i  Stockholm och som leddes av en polis som parallellt med sitt yrke som  chef för hela den kontroversiella informatörsverksamheten, drev  sexklubbar som hade anknytning till före detta kommunistregimen i  Serbien.

Att Nils-Erik Schultz, Dick Sundevall och Peter Ahltin inte tog upp  själva huvudorsaken till att informatörsverksamheten i huvudstaden gått  över styr, blir en stor gåta. Nils-Erik Schultz menar ju sig ha  specialstuderat polisens informatörsverksamhet sedan mitten 1990-talet,  och Dick Sundevall har skrivit en bok om stockholmspolisen Olle  Liljegren, som var djupt involverad i den verksamhet som drevs av den  polis som parallellt med sitt polisyrke drev sexklubbar.
http://www.varldenidag.se/index.php?option=com_content&task=view&id=9138&Itemid=163

Letat runt som fan men kan inte hitta någonstans att få tag på Insider med Peter Rätz, säsong 9 avsnitt 8 och 9 har jag kommit fram till att det är iallafall, och sen SVT dokumentären med Max Åström I Den Svenska Polisens Hemliga Tjänst?

Skulle vara tacksam om ni kunde tipsa om var att få tag på dessa dokumentärer om det nu går att ladda ner dessa någonstans.

6 kommentarer:

 1. http://thepiratebay.org/torrent/3542686/Insider.S09E08.SWEDiSH.PDTV.XviD-ST

  SvaraRadera
 2. hur vet du att peter rätz ljuger föressten ? din jävla clown

  SvaraRadera
 3. undrar samma sak, du har säkert får höra några rövarhistorier från nån tönt som varit spring pojke i nått s.k tönt gäng ..

  SvaraRadera
 4. Rätz har varit springpojke, aldrig fullvärdig i nåt gäng och utslängd i bad standing i alla klubbar han försökt komma in i.

  SvaraRadera
 5. Rätz var springpojke, underhuggare i gängen han var med sen utslängd+jagad

  SvaraRadera
 6. Skitblogg kill yourself

  SvaraRadera