måndag 31 januari 2011

Polisen slog till mot Bandidos i Hangö

Polisen slog i dag till mot mc-klubben Bandidos i Hangö. Polisen slog till både mot Bandidos klubblokal och mot gängmedlemmars bostäder. Flera medlemmar i mc-klubben greps av polisen, medelar polisen i ett pressmeddelande.

Flera polispatruller både från Västra Nylands och Helsingfors polisdistrikt var på plats i Hangö.
http://svenska.yle.fi/nyheter/artikel.php?id=207256

Suuroperaatio: Poliisi otti kiinni useita Bandidos MC:n jäseniä Hangossa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos ja Helsingin poliisilaitos iskivät maanantaina useiden partioiden voimin Bandidos MC -kerhon tiloihin Hangossa.
Poliisi otti kiinni kerhon jäseniä myös näiden asunnoista Hangon alueella.

Poliisi teki myös etsintöjä kiinteistöissä.

Kiinniotot tehtiin viikonloppuna tehdyn pahoinpitelyn vuoksi, jossa hankolainen mies pahoinpideltiin sen verran pahoin, että hän on yhä sairaalahoidossa.

Poliisilla ei vielä ole tarkkaan tiedossa tekijöiden henkilöllisyyttä.

Pahoinpidelty mies hakeutui sairaalahoitoon sivullisen avustuksella.

Asiassa tutkitaan myös Bandidos MC:n kerhotilassa tapahtuvaa epäiltyä laitonta alkoholijuoman anniskelua ja myyntiä.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Suuroperaatio%20Poliisi%20otti%20kiinni%20useita%20Bandidos%20MCn%20j%C3%A4seni%C3%A4%20Hangossa/art-1288366037941.html

Poliisi teki kiinniottoja ja etsintöjä Hangon Bandidos MC:n kerhotilassa ja jengin jäsenten asunnoissa

http://www.poliisi.fi/poliisi/lansi-uusimaa/home.nsf/PFBD/7CEEDDBB77CD47E2C2257829004E93C9

40 poliisia teki suuriskun - Bandidos MC:n jäseniä kiinni
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011013113105362_uu.shtml 

MC-banditer greps i Hangö

HANGÖ  Knappt tio ortsbor sitter häktade misstänkta för dråpförsök och olovlig försäljning av alkohol. Polisen slog i dag till mot Bandidos lokal i Hangö.
 
En misshandel i ett höghus under veckoslutet ledde till stort pådrag av polisen från Västra Nyland och Helsingfors. De gjorde ett tillslag mot motorcykelklubben Bandidos klubblokal vid Mästargränd i Hangö och i gängmedlemmars lägenheter i staden i dag.

– Under tio gängmedlemmar greps. De är alla män och Hangöbor, uppger kriminalkommissarie Jukka Paasio vid undersökningsenheten för narkotika- och organiserad brottslighet.
De gripna misstänks för dråpförsök. Hangöbon, en medelålders man, misshandlades så svårt att han var tvungen att söka sig till vård med hjälp av andra. Paasio vill i det här skedet inte kommentera mannens skador.

De gripna misstänks också för olaglig utskänkning och försäljning av alkohol i klubblokalen.
Polisen vill inte uttala sig om alla personer misstänks för alla brott. Polisen kan hålla personerna häktade till torsdagen. Då måste häktningsförhandligar föras.
Bland de gripna finns sådana som tidigare är kända hos polisen, men också sådana som inte har någon brottslig bakgrund.

Tidigare tillslag

Bandios MC fick fotfäste i Hangö 2008. Som VN skrev i november i fjol har Raseborgspolisen med viss oro följt med Bandidos etablering i staden.

– Det har visat sig i hela världen, de kopplas ihop med droger och alkohol. Jag tror inte Hangö är något undantag, det finns vissa indikationer, sade då överkommissarie Mats Lagerstam, med en hänvisning till de tips man fått om att ”också vanliga hangöbor” och bland dem i viss utsträckning ungdomar nattetid funnit vägen till klubblokalen.

Polisen har vänt sig till staden för att den ska vidta åtgärder mot att lokalen inte används för det ändamål som står i bygglovshandlingarna. Bygglov har beviljats för en småindustrihall. Staden hänvisade i november till att slutgranskning ännu inte gjorts, den ska göras senast i mitten av december 2012.
Polisen har också tidigare gjort husrannsakan hos Bandidos i Hangö i samband med en brottsutredning. VN
http://www.vastranyland.fi/start/mcbanditer_greps_i_hang%C3%B6_2402716.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar