torsdag 27 januari 2011

Vil ha felles regler mot MC-klubber


Politikerne i formannskapet var rungende enige om at kriminelle MC-klubber er uønsket i Stavanger.

Forslaget om å si nei til såkalte 1 % MC-klubber ble enstemmig vedtatt torsdag kveld. Politikerne vedtok også at Stavanger kommune skal ta kontakt med øvrige rogalandskommuner med tanke på å vurdere felles retningslinjer i kampen mot organisert kriminalitet.

Nei til uniform?
I framtiden kan kommunen komme til å gå enda lenger: Aps Odd Kristian Reme forslo at kommunen skal oppfordre skjenkesteder til sammen å innføre adgangsbegrensninger for personer som er iført uniformering til 1 % MC-miljøet og deres supportklubber. Dette var et oversendelsesforslag, noe som betyr at det ikke ble vedtatt, men at det følger saken den videre behandlingen. 

- Jeg har registrert at andre byer, blant andre Haugesund, i landet har innført felles regler for uniformering på utesteder. Noen av dem det gjelder synes at dette har fungert bra, andre er mer tvilende. Derfor ønsker jeg å få en vurdering på om dette kan være riktig vei å gå for oss, forklarer Reme.
http://www.aftenbladet.no/lokalt/stavanger/1325049/Vil_ha_felles_regler_mot_MC-klubber.html

Arbeiderpartiet vil ha adgangsnekt på byens utesteder for personer som går med vester med emblemet til såkalte 1 % MC-klubber eller supportgrupperinger av disse.
http://www.rogalandsavis.no/nyheter/article5469014.ece 


 PROTEST mot VÄSTFÖRBUD PÅ KROGEN OCH I KOMMUNENS LOKALER
-Klädesplagg som signalerar grupptillhörighet är en form av åsiktsyttring. Och precis som i en offentlig debatt behöver vi inte dela åsikterna för att försvara deras rätt att uttryckas.
http://www.facebook.com/group.php?gid=264458685879

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar