torsdag 30 december 2010

Hells Angels: Ingen kriminell organisation i Schweiz

 

Zurich Hells Angels are “not a crime syndicate”

A six-year probe into the activities of the Zurich Hells Angels Motorcycle Club has cleared it of being a criminal organisation.

However, five members of the group will be accused of drug dealing, racketeering and attempted kidnapping as a result of the Federal Prosecutors Office investigation.

The defendants reject the allegations.

“Suspicions that the Hells Angels, or at least a core group of the club, act as a crime syndicate could not be corroborated,” the Federal Prosecutors Office said on Thursday.

In a highly-publicised nationwide crackdown in 2004 the Federal Police temporarily arrested nearly 20 people, searched homes and impounded motorcycles, computers and jewelry.

The Federal Criminal Court is still to announce a date for the trial.

Founded in 1970 the Zurich Hells Angels club was one of the first European chapters of the United States organisation. There are currently seven such local clubs in Switzerland.

http://www.swissinfo.ch/eng/swiss_news/Zurich_Hells_Angels_are_not_a_crime_syndicate.html?cid=29139550

Översättning från tyska till svenska

Hells Angels: Ingen kriminell organisation

Bern - Den federala åklagare (BA) för att släppa ansvaret för bildande av en kriminell organisation mot Hells Angels. Avgifter, höjde de mot fem medlemmar av rockbandet, delvis på grund av narkotikabrott och beskyddarverksamhet.

FKL / Källa: sda / torsdag 30 December 2010 / 13:11

I sitt meddelande på torsdagen innehar BA att de tror har begått ett brott efter fem medlemmar i mc-klubb Hells Angels MC Zürich. Den stiger för dem finns på den federala åtal om grovt brott mot narkotikalagen, ett försök till utpressning, försök till kidnappning och olaga frihetsberövande och utrangerats förberedelserna för ett rån.

Inga åtal avgifter BA om organiserad brottslighet.

Den ursprungliga identifiering strategi där det är Hells Angels - eller åtminstone en kärngrupp inom föreningen - att hantera en kriminell organisation, hade inte styrkas. Processen kommer att i detta avseende.

http://www.nachrichten.ch/detail/471632.htm

Schweiz

Åtal i fallet med Hells Angels
Bern, 2010/12/30 - i brottmålet "Hells Angels" är Attorney General (BA) grundval av de dokument till den slutsatsen att enskilda medlemmar i mc klubbar har kriminaliserat och att de påstådda brotten ska bedömas i domstol. BA beslutar att federala åtal mot fem representanter i Hells Angels MC Zürich för allvarliga brott mot narkotikalagen, ett försök till utpressning, försök till ett olaga frihetsberövande och kidnappning, och kasta förberedelserna för ett rån.

Underlag för avgifter utgör en rask springa, en arbetsfördelning och ibland yrkesverksamhet med marijuana och driva en professionell inomhus uppfödning system för att avslöja dem av Kanton polisen S: t Gallen i september 2003. Med hjälp av hampa växter i narkotika upp till hundratals pounds räckvidd, samt försäljning fram till februari 2004, ett ibland betydande vinst har gjorts.

Nästa försök till utpressning av skydd pengar får i sexhandeln och miljö, eller en kidnappning försök på åtalet. Från mars till april 2003 den huvudsakliga tilltalade utövat påtryckningar på en bordell att vinna på detta skydd pengar. Han stack ut farliga uppbackare, som han krävde en halv miljon franc. Den utrotningshotade stått emot trycket, men stod i slutet och inte betalade krävde summa. Det andra fallet var att återfå två stulna Harley Davidson motorcyklar. Den påstådda tjuv, eller om bärare av motorcykeln lockades under falska förespeglingar till ett möte, om nödvändigt, tas bort och låsas in. Som den person som begärs i september 2003, icke hopfogade vid mötet och inte var anträffbar, skulle agera inte slutföras.

Föremål för åtalet är arrangemang i samband med en planerad väpnat rån av en bepansrad lastbil. Förutsatt attackerades i december 2003 obepansrade lastbil i Zürich. För genomförandet av stiftelseurkunden en medlem av en fransk Hells Angels kapitel var att närvara. När mannen kom efter sin ankomst till Schweiz skuggas av polis kände att projektet avbröts med kort varsel.

När det gäller andra möjliga brott, och ytterligare nio, förmodligen parter som bedriver eliminera avgiften. Denna process kommer att upphöra på grund av en rättighet eller anklagande tillräckliga bevis eller på grund av preskription inträffat under mellantiden. Också går ut till tidig död av en misstänkt huvudaktörerna i straffområdet anspråk av staten och förfarandet avslutas i fråga om den personen också. En fransman och en italienare, som inte är närvarande i Schweiz, i förekommande fall i sina hemländer, som de måste svara för de påstådda brotten.

Den ursprungliga identifiering strategi där det är Hells Angels - eller åtminstone en kärngrupp inom föreningen - för att hantera en kriminell organisation inte kunde styrkas. Förfarandet kan därför i förhållande till påståendet om deltagande i eller stöd för en kriminell organisation (artikel 260ter SCC) av brist på tillräckliga bevis eller anklagelse.

Öppnandet av kriminalpolisens undersökningen genomfördes den 29 Januari 2003 baserat på en tillämpning av den federala kriminalpolisens. Den brottsutredning även fokuserade på frågan om förekomsten av en kriminell organisation. Efter misstänkt kriminell aktivitet successivt höjdes, den 28 April 2004, många ställen att söka hem och gjort flera gripanden. Den storskaliga polisinsats har orsakat stor uppmärksamhet i media. På grund av den nästan ett år senare i dag, betong och stressande utredning resultat kom British Airways till slutsatsen att det var uppföljaren till den tiden ha varit grunden för misstanken. Därför begärde BA den 31 Mars 2005, inledandet av förundersökning mot 17 personer misstänkta för inblandning i och stöd till en kriminell organisation och en mångfald av andra brott.
Den 6 Maj 2010, vilket är ca 5 år senare gick den federala undersökningsdomaren vid förundersökningen. BA sedan har granskat slutrapporten har redigerat fem åtal och fungerat i förhållande till andra brott och personer 15 Avslutande order.

BA ansåg preliminär ståndpunkt som tillräckliga för att väcka talan mot fem personer som åtalats kvalificerade brott mot narkotikalagstiftningen (artikel 19 punkt 1 och 2 narkotikalagstiftningen, BetmG.) Försökte utpressning (Art.156 i den schweiziska strafflagen, brottsbalken), försökte frihetsberövande och bortförande, möjligen för brottsrekvisit förberedelse till det (eventuellt i förening med artikel 260bis i strafflagen artikel 183) och för brottsliga handlingar av förberedelse för ett väpnat rån (artikel 140 i strafflagen jämförd med artikel 260bis i strafflagen) eller medhjälp dem.

För de tilltalade till domstolen ska bedöma oskuldspresumtionen. Vid inlämning av åtalet, ansvaret för den information till medierna om den federala brottmålsdomstolen i Bellinzona.
http://www.news.admin.ch/dokumentation/00002/00015/?lang=de&msg-id=37023

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar