tisdag 28 december 2010

Rocker/Biker/MC Klubb förbud: redan under 2011

Tyska politiker planerar snart förbud mot mc gäng 
Minister i den federala och statliga överväger ett förbud mot mc klubbar som Hells Angels och Bandidos, som misstänks tillhöra den organiserade brottsligheten. Under första hälften av det nya året, gör politikerna fatta ett beslut.

Sökresultaten mot Rocker grupper i Tyskland har varit hanterbart. Att dölja de strukturer isolerad handling, klubbarna, som sägs i det polisiära kretsar om och om igen att de fångas upp i alla möjliga organiserade brottsligheten. 


 Och ändå de federala och statliga inrikesministrarna vill nu lyckas verkar hårdare mot Hells Angels och Co. Så fortfarande under första halvåret av 2011 att besluta om ett landsomfattande förbud mot rockgruppen, sade Rheinland-Pfalz inrikesminister Karl Peter Bruch igår. De organisatoriska strukturer rockers var "mycket kriminella", sade han. "Jag anser därför att ett sådant förbud är rimligt och nödvändigt och för mer än någonsin motiverat."

Även i Niedersachsen arbetar på ett förbud mot motiveringar. "Vi anser att förutsättningarna för ett förbud. Detta är en del av vår nya strategi ", sade en talesman för inrikesministeriet. Följaktligen staterna och den federala regeringen har bara ett par veckor sedan under ett möte med inrikesministrarna i Hamburg antagit en landsomfattande strategi minska brottsligheten Rocker ". 


Detta inkluderar: ett systematiskt utbyte av information och "integrering av andra säkerhetstjänster." Ett förbud mot mc gäng i strategidokument är uttryckligen identifierats som en möjlig åtgärd.

Men de rättsliga hinder är höga. Att tala om ett nationellt förbud efter lagen i föreningen. Detta skulle kräva att föreningen skall rockers men brott som har direkt samband. Dessutom skulle myndigheterna måste bevisa att, till exempel när Hells Angels är en rikstäckande förening - och inte till enskilda organisationer i olika städer. Juridiska experter anser att även denna punkt är problematisk.


Under de senaste månaderna, har utredare i Tyskland ökade trycket på mc gängen: I Schleswig-Holstein, förbjöd inrikesministeriet ett respektive rocker klubb i Hells Angels och Bandidos. 


 I södra Tyskland stormade ett par veckor sedan 900 poliser lägenheter av Hells Angels medlemmar och hittade ett flertal vapen. I Hessen, fem poliser avstängd från tull, som borde ha gjorts med Hells Angels verksamhet.  

I Hannover, kom polisen med en stor kontingent organ i red light district vid stenen grinden, där många klubbar i Hells Angels boss Frank Haney kommer att tilldelas.

Tyske inrikesministern Thomas de Maizière skulle inte bekräfta förbudet meddelande från Rheinland-Pfalz igår uttryckligen. "Om förbud inte tala, så talar det dem, säger en talesman sade i Berlin på begäran.

http://www.haz.de/Nachrichten/Politik/Deutschland-Welt/Deutsche-Politiker-planen-baldiges-Verbot-von-Rockerbanden

Om ett eventuellt förbud av rock grupper i Tyskland uppskattas av Rheinland-Pfalz inrikesminister Karl Peter Bruch beslutades under första halvåret 2011. "Under de kommande månaderna fortfarande undersöker om ett sådant förbud är genomförbart, säger fraktur. 

SPD politiker att förbjuda klubbar som "Hells Angels" äntligen finns det bland annat oroande utvecklingen i Hessen. DPA
http://www.fnp.de/nnp/nachrichten/politik/rockerverbot-pruefung-in-2011_rmn01.c.8541008.de.html 

Baldige Entscheidung über Rockerverbot  

- Tidiga beslut att förbjuda Rocker

Om ett eventuellt förbud mot rockband i Tyskland kommer att beslutas efter bedömning av Rheinland-Pfalz inrikesminister Karl Peter Bruch (SPD) under första halvåret 2011. 


"Under de kommande månaderna är att avgöra huruvida ett sådant förbud är möjligt, sade i en intervju med bryta nyhetsbyrån i Mainz. Han upprepade: Slutligen finns bland annat oroande utvecklingen i Hessen "Jag tror att ett sådant förbud skulle vara lämpligt och nödvändigt, och för mer än någonsin befogat.".

"Det är därför viktigt att fråga hur länge kommer vi att tolerera sådana strukturer än."Därför. "Den organisationsstruktur rocker är kriminell,"Det är därför ett förbud skulle enda rikstäckande vettigt. Debatten hade brutit ut, särskilt efter den ödesdigra bild av en Hells Angels medlem till SEC tjänstemän i Anhausen (Kreis Neuwied) i mars. Den tävlande står i Koblenz domstol.

http://www.focus.de/panorama/welt/kriminalitaet-baldige-entscheidung-ueber-rockerverbot_aid_585029.html 

Karl Peter Bruch: snabbt beslut att förbjuda Rocker
Under första halvåret 2011 det skulle kunna ske: Troligen kommer man att besluta om ett eventuellt förbud Rocker i Tyskland. Att åtminstone uppfattningen av Rheinland-Pfalz inrikesminister Karl Peter Bruch (SPD).


Om ett eventuellt förbud mot rockband i Tyskland kommer att beslutas efter bedömning av Rheinland-Pfalz inrikesminister Karl Peter Bruch (SPD) under första halvåret 2011. 

"Under de kommande månaderna är att avgöra huruvida ett sådant förbud är möjligt, sade i en intervju med bryta nyhetsbyrån i Mainz. Han upprepade: Slutligen finns bland annat oroande utvecklingen i Hessen "Jag tror att ett sådant förbud skulle vara lämpligt och nödvändigt, och för mer än någonsin befogat.".

"Det är därför viktigt att fråga hur länge kommer vi att tolerera sådana strukturer än."Därför. "Den organisationsstruktur rocker är kriminell,"Det är därför ett förbud skulle enda rikstäckande vettigt. Debatten hade brutit ut, särskilt efter den ödesdigra bild av en Hells Angels medlem till SEC tjänstemän i Anhausen (Kreis Neuwied) i mars. Den tävlande står i Koblenz domstol.

Redan på hösten, hade inrikesministern har hanterat frågan. "På den tiden kom man överens om att det krävs ytterligare granskning." Rupture förväntas att målet för destruktion av dessa grupper är att stelna inrikesministrarna länder. Men "Jag förväntar mig inte en snabb förbud."Äntligen, de rättsliga hinder hög.

http://www.haz.de/Nachrichten/Politik/Deutschland-Welt/Karl-Peter-Bruch-Baldige-Entscheidung-ueber-Rockerverbot 

BROTT: Spear ser skeptisk Rocker förbud Inrikesminister varnar för tidig påståenden: "Du kan lura för fort"
Potsdam - Sedan dödsskjutningen av en Hells Angels medlem av en elit polisen i Rheinland-Pfalz, Koblenz (MAZ) rapporterade en ny debatt om kampen mot mc-gäng blossat upp. Berlins inrikesminister senator Ehrhart Körting (SPD) hade uttalat sig för en vecka sedan för ett nationellt förbud kriminell Rocker klubb. Vid Brandenburger motsvarighet Rainer Speer (SPD) har dock förslaget möttes med reservationer. 


"Jag är skeptisk till om ett generellt förbud för att hjälpa dig," Speer sade igår i parlamentet. Det var ett misstag att tro, skulle försvinna med fenomenet förbjudet. Var onödigt i alla fall en grundlig debatt. "Du kan lura för fort." Speer varnat för en allmän misstänksamhet. "Vi får inte lägga alla motorcykel klubbar i världen till rocker miljön." 


I skaran av koalitionspartner SPD är att kräva ett förbud verkar mindre kritisk. "Ett förbud på allvar måste diskuteras som en logisk följd av utvecklingen, sade talesmannen för vänstern, Hans-Jürgen Scharfenberg. I detta avseende anses det Berlin och Brandenburg att dra ihop, sade han. Huruvida enda rad, med tanke på skillnaderna fann dock att den konferens med inrikesministrarna i maj, är tvivelaktig. 


Även inom polisen är föremål för kontroverser, bekräftade Andreas Schuster av polisen unionens BNP i MAZ. Schuster själv tror inte på förbud klubbar som Hells Angels och Bandidos. "Detta kommer inte att ge mycket, sade han.


"Människor inte stiga så plötsligt på sina cyklar för att binda till en solros skulle bli, och problemet löst." Snarare finns det en risk att kriminella medlemmar är fortfarande svåra att följa. De faktiska omständigheterna i den miljö där en hederskodex förbjuder allt samarbete med utredare, blir komplicerat ändå. "Det är oerhört svårt att hitta någon som säger, sade Schuster. 

Hans-Peter Goetz, inrikes frågor talesman för FDP, talade i går inför en sådan struktur på ett "parallellt samhälle". En ändring av vapenlagstiftningen förbjuder medlemmarna i rockband rättsliga innehav av skjutvapen, som den anser nödvändiga. "Den som är opålitlig, kan vapnet tas bort, sade han till adressen för CDU. Deras interna expert Sven Petke krävt vapnen förbudet före. Efter allt detta rocker, som förra veckan hade Koblenz polisen sköt en vapenlicens. 


Petke anklagade regeringen för ett "vänta och se. "Jag tror den verkställande makten krävs, sade han. "De åtgärder vi har en tydlig underskott." Så låt Samarbetet mellan Berlin och Brandenburg att önska i kampen mot miljön. 


Speer beskrev samarbetet mellan länderna, men som "mycket bra". Även BNP chef Andreas Schuster avvisade kritik. Samarbetet knappast kunde vara bättre, sade han på däck. (Av Torsten Gellner)
 
http://www.maerkischeallgemeine.de/cms/beitrag/11762610/62249/Innenminister-warnt-vor-voreiligen-Forderungen-Man-kann-sich.html 

1 kommentar: