måndag 27 december 2010

Boken "Kokain" av journalisterna Lasse Wierup och Erik de la Reguera kan innehålla formuleringar som räknas som förtal.

En dömd narkotikabrottsling som pekas ut i boken stämde i somras författarna på 30 miljoner kronor för att ha röjt hans identitet och pekat ut honom som narkotikaboss. Men stämningsansökan prövades aldrig eftersom tingsrätten inte ansåg att ansökan var fullständig.

Den utpekade mannen överklagade dock till Svea hovrätt, som är av en annan åsikt. Hovrätten anser att anmälan visst kan ligga till grund för en rättslig prövning och tingsrätten måste nu ta upp fallet igen. Publicerad 2010-12-23
http://www.resume.se/nyheter/2010/12/23/boken-kokain-kan-vara-fort/ 

Kokain-bok kan vara förtal

Boken "Kokain" av journalisterna Lasse Wierup och Erik de la Reguera kan innehålla formuleringar som räknas som förtal.
http://www.helagotland.se/noje/artikel.aspx?articleid=6535229 

Boken "Kokain" av journalisterna Lasse Wierup och Erik de la Reguera kan innehålla formuleringar som räknas som förtal. En dömd narkotikabrottsling som pekas ut i boken stämde i somras författarna på 30 miljoner kronor för att ha röjt hans identitet och pekat ut honom som narkotikaboss. Men stämningsansökan prövades aldrig eftersom tingsrätten inte ansåg att ansökan var fullständig.
http://www.kuriren.nu/kultur/default.aspx?articleid=5714787 

– Jag har inte gett mitt samtycke till ett generellt offentliggörande av min identitet, skriver mannen i en stämningsansökan till Stockholms tingsrätt i veckan.
– Jag är inte förvånad, kommenterar författaren och journalisten Lasse Wierup till Resumé. Han är inte förankrad i de svenska tryckfrihetsreglerna och hur medierapporteringen fungerar.

Mannen begär 3 miljoner euro i skadestånd av författarna och vill att boken ska dras tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar