onsdag 29 december 2010

Två fick fängelse istället för 10.000

Luleå. Åklagaren ville att männen skulle dömas till fem års fängelse för grovt rån. Så blev det nu inte. Tingsrätten dömde istället de båda männen, 29 och 25 år gamla och från Luleå, till två års fängelse för försök till grovt rån.
Det hela handlar om en uppgörelse mellan tre män och om 10.000 kronor. De båda nu dömda menade att den tredje sagt för mycket till polisen i en förundersökning om ett annat brott. Därför skulle han tvingas att betala 10.000 kronor.

- Tyvärr, får jag säga, blir det allt mer vanligt att personer som rör sig i kriminella kretsar blir utsatta för brott i form av böter eller våld för någonting de sagt eller gjort, sade åklagaren Karin Hansson i sin slutplädering i rättegången.

Polisen utredde den tredje mannen i samband med ett annat brott och avlyssnade hans telefon. Då hörde poliserna vad som kan uppfattas som ett hot.
http://www.kuriren.nu/nyheter/default.aspx?articleid=5722065 

Kammaråklagare Karin Hansson yrkade på fängelse i fem år för grovt rån för två Luleåbor, 25 och 29 år. Männen ska, enligt åklagaren, ha rest en revolver mot en annan man och pressat honom på 10 000 kronor. Tingsrätten dömde männen för försök till grovt rån. De får två års fängelse.
http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleID=5877045

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar