onsdag 7 november 2012

Yrkar på minst fyra år för mc-attack mot Svineri MC

Minst fyra års fängelse för grovt rån.
Så löd åklagarens yrkande när rättegången mot de 19 män som åtalats för attacken i våras mot en mc-klubb utanför Kalmar fortsatte på onsdagen.

På onsdagen fortsatte rättegången mot de 19 män som står åtalade misstänkta för attacken mot Svineri MC:s familjefest i Smedby utanför Kalmar i maj. Åklagarsidan yrakr på minst fyra års fängelse för grovt rån. Den ena av de två åklagarna, Åsa Adolfsson, avslutade sin slutplädering med att yrka på att 18 av männen ska dömas för att tillsammans och i samförstånd ha genomfört attacken, rapporterar Östran på nätet. Rubriceringen grovt rån kan innehålla både våldet och skadegörelsen. Den 19:e mannen står åtalad för medhjälp.
Rättegången hålls av säkerhetsskäl i säkerhetsalen i Göteborg.

Slogs med kofot

Det var den 5 maj i år som mc-klubben Svineri MC hade familjefest i klubblokalen i Smedby utanför Kalmar. Strax före klockan 20 på kvällen anlände 18 Hells Angels-män till platsen i 15 bilar. De var maskerade och festdeltagarna trodde först att det var ett skämt men det var det inte. Hells Angels-männen gav sig på flera manliga festdeltagare. Förutom knytnävsslag och sparkar så slogs festdeltagarna även med kofötter, påkar, basebollträn och andra tillhyggen mitt framför ögonen på sina fruar och barn. En av männen fick livshotande skador efter att ha slagits i huvudet med en kofot.
http://www.expressen.se/kvp/yrkar-pa-minst-fyra-ar-for-mc-attack/ 

Åklagaren yrkar på minst fyra års fängelse för de 19 män som misstänks för mc-attacken i Smedby.
http://www.barometern.se/nyheter/kalmar/yrkar-pa-minst-fyra-ar-for-mc-attack%283513043%29.gm

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar