tisdag 13 november 2012

Politiets guldfugl står alene med skylden

"Brandærgerligt" for afhopper fra rockermiljøet, at kun han selv er blevet dømt for drabsforsøg mod indvandrere, siger anklager.

Den tidligere rocker, der har fortalt politifolk og dommere om en stribe grove forbrydelser i rockermiljøet, står nu alene tilbage med skylden i én af de værste sager.
Kun manden selv er blevet dømt for at ville dræbe en indvandrer ved en internetcafé i Rantzausgade i København ved et såkaldt drive-by skyderi.
Læs også: Derfor blev Sandberg frikendt for drabsforsøg
Hans tidligere kammerater er alle gået fri. Og det er brandærgerligt for ham, lyder det fra en af anklagerne.
Efter Østre Landsrets afgørelse i den store rockersag er facit i denne del af sagen, at fem rockere alle er blevet frifundet. Heriblandt Brian Sandberg og den såkaldte krigsminister i Hells Angels, Dennis Brodthagen.
Læs også: Hjem til mors kødgryder
Yderligere to mænd, som ifølge politiet også har spillet en rolle, har endnu ikke været for retten. Den ene beskyldes for at have skaffet pistolen. Den anden skal have deltaget i køreturen i Rantzausgade.
Afhopperen fra Hells Angels's lærlingeafdeling AK 81 er blevet kaldt politiets guldfugl, og hans detaljerede oplysninger har været det afgørende bevis mod adskillige rockere.
Den nye og paradoksale situation ønsker mandens forsvarer, advokat Bjørn Caning, dog ikke at kommentere.
- Jeg vil ikke udtale mig om sagen, siger Bjørn Caning. Også efterforskerne i Københavns Politi er tavse, men en af anklagerne siger:
- Han tilstod jo, og det er brandærgerligt for ham, at det er gået, som det er gået. Men retten har ikke villet lægge hans forklaring til grund uden at have andre beviser mod de tiltalte, og sådan går det engang imellem, siger senioranklager Trine Sorgenfri.
Læs også: Sandberg: Jeg er glad og lettet
Under ekstreme sikkerhedsforanstaltninger har han gennem flere dage både i Københavns Byret og senest i landsretten besvaret spørgsmål.
Netop fordi han tilstod og har givet belastende oplysninger om sine tidligere kammerater, fik han en belønning i sin egen straffesag.
I maj sidste år blev han af Højesteret idømt fængsel i 12 år for fem drabsforsøg og to tilfælde af grov vold. Han stod ellers til fængsel på livstid.
Men vidnet er i stor fare for 'alvorlige repressalier', noterede Højesteret.
http://ekstrabladet.dk/112/article1864023.ece

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar