tisdag 13 november 2012

Derfor blev Sandberg frikendt for drabsforsøg. Løsladt efter to et halvt års fængsling - tog direkte hjem til mor

I går blev Brian Sandberg løsladt efter godt to et halvt års vartægtsfængsling. Det skete efter, at Østre Landsret afsagde kendelse i forbindelse med ankesagen for den store rockersag.
Læs her: Sådan er afgørelsen i rockersagen
Oprindeligt var Sandberg tiltalt for at have beordret to drabsforsøg samt et kølleoverfald. Da sagen kørte ved Københavns Byret i fjor, blev han dømt for et drabsforsøg, men blev samtidig frikendt for det andet drabsforsøg samt kølleoverfaldet.
Østre Landsret frikendte i går eks-rockeren for begge drabsforsøg, men kendte ham samtidig skyldig i at have sendt rockerhvalpe på voldstogt på indre Nørrebro.
Kronvidnet modsagde sig selv
Mens fire nævninge mente, at byrettens dom skulle stadfæstes, mente de tre dommere samt fem nævninge at Sandberg og de øvrige fire rockere, der var tiltalt i forholdet, skulle frifindes.
Læs her: Sandberg - hjem til mors kødgryder
Anklagepunktet var i store træk bygget om omkring kronvidnet MFP's forklaring. Hans forklaring stemte dog ikke overens med telefonmastoplysninger i forbindelse med den ene af de tiltaltes telefon på tidspunktet for episoden.
Desuden fandt dommerne og de fem nævninge, at dele af kronvidnets forklaring var selvmodsigende.
Ifølge MFP's forklaring var målet med køreturen at der skulle ske et hævndrab ved internetcafeen.
Derfor blev Nick Leon Hansen, ifølge MFP, samlet op i Jægersborggade. Her var Nick Leon Hansen i besiddelse af en pistol. Og da de kort efter i bil ankom til internetcafeen, pegede Nick Leon Hansen ud af bilvinduet med pistolen i op til 10 sekunder.
Ved en tidligere lejlighed havde MFP ellers forklaret, at han havde samlet Nick Leon Hansen op ved rockerborgen på Svanevej.
Samtidig blev Nick Leon Hansens telefon registreret på en mobilmast ved Tagensvej på Ydre Nørrebro i samme tidsrum.
Læs her: Anklagere kræver hårde straffe
På den baggrund mente de derfor ikke, at kronvidnets forklaring havde nok ballast i den øvrige bevisbyrde til at det med sikkerhed kunne bevises at formålet med køreturen var at begå drab.
Skud skulle byttes
Drabsforsøget handlede om en episode foran en internetcafe i Rantzausgade på Nørrebro omkring midnat 9. oktober 2009.
Forud for episoden var der fra en anden bil affyret skud mod Brian Sandbergs Range Rover, da han var på hjem hjem til lejligheden i Tuborg Havn. Ifølge anklagemyndigheden beordrede Sandberg derfor en 'bytter'.
Ifølge HA var internetcafeen kendt som tilholdssted for unge med tilknytning til Blågårds Plads-grupperingen.
Læs her: Sandberg ville hævne skudregn

http://ekstrabladet.dk/112/article1863894.ece 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar