tisdag 20 november 2012

Flera skott avlossades mot villan i Gantofta. En kvinna var hemma, men skotten kan ha varit avsedda att skrämma hennes sambo som har koppling till mc-gänget Bandidos.

Klockan var 22.30 på måndagskvällen när flera skott sköts mot villan i Gantofta. Minst en kula trängde in i huset genom en dörr.

Polisen fick uppgifter om skottlossningen från en privatperson som rastade sin hund i området och hörde smällar. En polispatrull skickades ut för att kontrollera uppgifterna. Patrullen såg skotthålet i dörren.

Polisen trodde först inte att någon var hemma i huset, eftersom ingen slagit larm därifrån. Men det visade sig att en kvinna i 30-årsåldern varit hemma när skotten avfyrades. Hon skadades inte. Var i huset kvinnan befann sig under skottlossningen vill polisen inte berätta.

– En bil har setts på platsen och en person ska ha avfyrat skotten, säger Ann-Christin Jarlung, informationsansvarig vid polisen i nordvästra Skåne.

I huset bor också en man i 35-årsåldern som inte var hemma.

Polisen har valt att rubricera ärendet som försök till mord. Men enligt vad tidningen erfar misstänker polisen att skotten kan ha varit avsedda att skrämma den 35-årige mannen och har därför också valt att rubricera ärendet som grovt olaga hot.

Polisen är förtegen när det gäller eventuella motiv bakom skotten.

Den 35-årige mannen har en koppling till mc-gänget Bandidos. I kontakter med myndigheter uppgav han förra året mc-gängets klubblokal på Planteringsvägen som sin bostadsadress.
http://hd.se/helsingborg/2012/11/20/skott-kan-ha-varit-avsedda-for/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar