tisdag 20 november 2012

Rockerforsvar: Kronvidne må føle sig snydt

Brian Sandbergs advokat glæder sig over landsrettens dom og kan forstå, hvis kronvidne føler sig snydt.
- Hvis politiets kronvidne føler sig snydt, så har jeg forståelse for det.

Sådan siger eksrockeren Brian Sandbergs advokat, Michael Juul Eriksen, efter Østre Landsret tirsdag har givet mildere straffe til en række Hells Angels rockere. Tidligere har retten dømt politiets kronvidne, en afhoppet rocker, til 12 års fængsel.

- Hvis jeg var ham (kronvidnet, red.), så ville jeg føle mig noget snydt af det her system, fordi han har indgået samarbejde med myndighederne og har erkendt flere drabsforsøg. Nu bliver han hårdest dømt, hvis man ser på antal forhold, siger advokaten til Ritzau.

Flere af de 14 skyldige har fået mildere straf for en stribe drabsforsøg, et overfald med køller og et våbenlager i Gentofte i den såkaldte store rockersag.

I byretten løb straffen mod rockerne samlet set op i 135 års fængsel, men i landsretten løb dommene samlet set op i 111 år og 7 måneder.

Landsretten idømte Brian Sandberg to år og fire måneders fængsel for et kølleoverfald, og det svarer til den tid, han har siddet fængslet. Han er derfor en fri mand.

- Min klient blev frifundet for to drabsforsøg, og der er landsretten kommet med en pragmatisk løsning, der gør, at han får en straf som lige præcis går op med den tid, som han har siddet varetægtsfængslet, forklarer Michael Juul Eriksen.

Landsretten har pure frifundet to af de tiltalte, hvor den ene, Brian Engberg Larsen, blev kendt skyldig i drabsforsøg i byretten. Han har derfor siddet fængslet i knap to og et halvt og kræver nu erstatning, oplyser hans advokat, Pia Nøddebo Jensen.

- Min klient har siddet fængslet for drabsforsøg, så det giver en takstmæssig erstatning på 1,3 millioner kroner. Dertil kommer så tabt arbejdsfortjeneste, som vi ikke har regnet ud endnu, siger hun til Ritzau.

Ingen Hells Angels-rockere får fængsel på livstid i den store rockersag i Østre Landsret.

De fleste ofre for rockernes forbrydelser var unge mænd med udenlandsk baggrund, og ifølge anklagerne var skyderierne et led i konflikten mellem Hells Angels og flere indvandrerbander.
http://www.fyens.dk/article/2197658:Indland-Fyn--Rockerforsvar--Kronvidne-maa-foele-sig-snydt 

14 Hells Angels rockere skal samlet 111,7 år i fængsel. Her er, hvad de er dømt for, og hvor lang tid de fik.
http://www.tvsyd.dk/artikel/176458:Det-er-de-doemt-for-i-den-store-rockersag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar