måndag 12 november 2012

Kvinna misstänks ha beställt utpressning. Nu åtalas hon och tre medlemmar i Mongols

Västeråsföretagaren fick ett vapen riktat mot sitt huvud av tre män ur mc-gänget Mongols samtidigt som de försökte tvinga honom att skriva på ett köpebrev.

Hade de lyckats hade företagaren förlorat mark för ett värde av närmare 7 miljoner.

Nu åtalas männen för försök till grov utpressning och grovt hemfridsbrott. En 46-årig kvinna från Sala misstänks för att ha anlitat männen. Hon åtalas därför för anstiftan till försök till grov utpressning.
Salakvinnan och Västerås-företagaren har länge haft en konflikt gällande en mark- och affärsöverlåtelse. De tre Mongolsmedlemmarna sökte därför upp mannen i hans hem för att skrämma honom i syfte att lämna ifrån sig den bit mark konflikten avser.

Enligt åtalet ska männen också ha avlossat ett skott vid besöket. Vid tillfället ska Västerås-företagaren också ha misshandlats av männen.
Till slut vände han sig till polisen och ett gigantiskt utredningsarbete drogs igång. Men kvinnan hade tidigare polisanmält företagaren för bland annat ofredande sedan hon hittat en annons på blocket om att hennes företag låg ute till försäljning. Enligt henne var det företagaren som låg bakom det hela.
Enligt kvinnan har företagaren även hotat henne till livet. Något som polisen inte lyckats bevisa.
Vid en husrannsakan hos Salakvinnan hittade polisen ett skrivhäfte där hon bland antecknat namn och nummer till mc-medlemmarna.

Kvinnan och de tre Mongolsmedlemmarna, en 25-åring och två 46-åringar, har suttit häktade sedan i september.
Rättegången mot dem inleds den 20 november.
http://vlt.se/nyheter/vasteras/1.1877730-kvinna-misstanks-ha-bestallt-utpressning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar