söndag 2 oktober 2011

Läget är förvirrat – och farligt

Situationen i Malmös undre värld är idag mer förvirrad – och därmed farligare – än någonsin. Morden från 2004 fram till idag­ ­illustrerar generationsskiftet i den kriminella världen. Samtidigt pågår intensiva försök från gängen för att undvika krig. 

Söndag, 21 augusti. En 19-åring, tidigare med i Black Cobra, sitter på uteserveringen till grillen intill järnvägsbron över Lantmannagatan, nära Persborgs torg. Vid bordet sitter även ledaren för Outlaws i Sverige. Samt ytterligare en man, en 33-åring. Han är tidigare Malmöledare för Original Gangsters.

Klockan 15.30 rör sig flera män mot sällskapet. En av dem drar sin pistol och skjuter 19-åringen i huvudet. Männen är maskerade, men enligt polisens misstankar är två av dem med i K-falangen.
Bara någon minut senare är M-falangens ledare på plats. Av nyfikenhet och av slump – han var och tittade på bildäck i en butik i närheten och lade märke till uppståndelsen. 

De två männen ur K-falangen sitter häktade och om de är mördarna och vad som i så fall är motivet, går inte att slå fast än.
Men händelsen illustrerar Malmös undre värld av idag.
http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1554343/Laget-ar-forvirrat---och-farligt.html

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar