måndag 19 september 2011

Trio åtalas för utpressning efter skottlossningen

Tre män med kopplingar till gänguppgörelsen utanför Deli Bar & Kök i slutet av juni har åtalats för bland annat utpressning och grovt vapenbrott. Utpressningsoffret är en man från Finspång som anklagades för att ha spridit rykten om vilka som deltog i skottlossningen utanför krogen.

En man i Finspång blev ett par dagar efter skjutningen uppringd av en 31-åring bosatt på en mindre ort i kommunen. Mannen anklagades för att ha spridit uppgifter som medfört att 31-åringen utsatts för en husrannsakan. En husrannsakan som innebar att 31-åringen fått bland annat en skyddsväst tagen i beslag. Nu krävde han ersättning för detta. Mannen skulle betala 4 000 kronor, 2 000 kronor direkt och 2 000 kronor när han fick sin avlöning.

Den uppringde vågade inte annat än att gå med på kravet och tog ut pengar för att ha dem till hands. Den 4 augusti satt mannen på en pizzeria i Finspång när tre män kom in, två av dem bar kläder med Outlaws-symboler. Den ene, en 22-åring från Malmö, presenterades som president i Outlaws. Den utpressade lämnade genast över 2 000 kronor, men avkrävdes direkt ytterligare 3 000 kronor.
http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7115167 

Åtal har nu väckts mot de tre män, som sitter häktade misstänkta för utpressning mot en Finspångsbo.En av de tre har också åtalats för att ha hotat Finspångsbon, därför att denne skulle ha polisanmält utpressningen. 
http://www.folkbladet.se/nyheter/finspang/default.aspx?articleid=5780773

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar