torsdag 29 september 2011

Kopplingar till Bandidos

Han var påtänkt som socialdemokraternas finansminister. Men i eftermiddag tvingades Henriks Sass Larsen meddela att han inte kan bli minister. Orsaken är kontakter med det kriminella gänget Bandidos.

Det var i somras som tidningen B.T. publicerade bilder på när Henrik Sass Larsen och en annan partikamrat från sin hemstad Køge, träffade en ledande medlem i Bandidos på en restaurang. 

Partikamraten och Bandidosmedlemmen var barndomskamrater. Mötet handlade om att bandidosmedlemen ville ha hjälp att få träffa sin son. 

Enligt Henrik Sass Larsen har han träffad Bandidosmedlemmen en gång och svarat på ett brev från honom vid ett tillfälle. Henrik Sass Larsen bedyrade i intervjuer i dag att han inte haft några andra kontakter.
http://www.sydsvenskan.se/danmark/article1553236/Kontakter-med-Bandidosbrstoppar-blivande-minister.html

Bandidosmöte fällde blivande minister

Han var påtänkt som Socialdemokraternas finansminister. Men i går tvingades Henrik Sass Larsen meddela att han inte kan bli minister. Orsaken är kontakter med det kriminella gänget Bandidos.
http://www.sydsvenskan.se/varlden/article1553588/Bandidosmote-fallde-blivande-minister.html

– Jag tänkte aldrig på att det skulle vara problematiskt att prata med en mc-gängsmedlem. Jag behandlade honom som en vanlig människa, hövligt. Och däri består mitt fel, för när man har mitt jobb ska man säga ifrån hårt mot kriminella, sa Henrik Sass Larsen till Danmarks Radio igår kväll.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4723741

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar