måndag 19 september 2011

Massavhopp i mc-gäng tros ligga bakom attack på Söder

Flera tongivande medlemmar i mc-klubben Bandidos Stockholm har bytt sida och blivit provmedlemmar hos rivalen Hells Angels. Nu måste de visa vad de går för. Enligt uppgift till polisen var bråket på restaurang El Cocodrilo på Södermalm ett styrketest. ”Nu handlar den om vem som är mäktigast. De kommer att höra av sig igen”, säger en polis till DN.

För första gången i svensk historia har flera personer i mc-klubben Bandidos bytt sida och blivit provmedlemmar hos rivalen Hells Angels, HA. Det handlar om ett antal tongivande medlemmar i Bandidos Stockholm.

I fredsavtalet som slöts mellan klubbarna efter det nordiska mc-kriget (1994–1997) lovade man att inte ta medlemmar från varandra. Det löftet är nu brutet.

– Att byta är det värsta du kan göra som medlem, säger en källa med insyn till DN.
Thorbjörn Hermansson, kriminalinspektör vid Stockholmspolisens gängsektion, har aldrig varit med om något liknande.

– Det är jätteovanligt att sådant här händer. Man gör helt enkelt inte så här. Vad jag vet har det aldrig hänt i Sverige, säger han.

De flesta av avhopparna från Bandidos har gått över till Hells Angels. Men enligt polisen har även någon gått över till uppstickaren Outlaws MC – HA:s och Bandidos gemensamma fiende som håller på att etablera sig i Stockholm.

De som Hells Angels har ”tagit upp” har enligt poliskällor blivit så kallade prospects – provmedlemmar.

– För att en prospect ska bli en fullvärdig medlem måste de göra sig förtjänta på olika sätt, säger Thorbjörn Hermansson.
http://www.dn.se/sthlm/massavhopp-i-mc-gang-tros-ligga-bakom-attack-pa-soder 

Hells Angels har rekryterat medlemmar från Bandidos

http://www.zaramis.nu/blog/2011/09/19/hells-angels-har-rekryterat-medlemmar-fran-bandidos/

3 kommentarer:

  1. Bandidos och Outlaws är inte fiender.

    SvaraRadera
  2. Bandidos Sverige och Outlaws Sverige kanske inte fiender men dom är inte vänner heller och i synnerhet inte dom som gick från Bandidos till Outlaws!

    SvaraRadera
  3. Bandidos är i fult krig med Outlaws här i Malmö jag skiter dock i. Dom får gärna ta livet av varandra bara dom låter vanligt folk vara. Jag hoppas verkligen att denna varböld på samhälls kroppen utrotar sig själv. Jag vill se en eldstorm som rensar gatorna hela landet från detta slödder önskar vår polis kår var mer som Tropa de elite

    SvaraRadera