onsdag 28 september 2011

Outlaws lämnar Ystad i fred

Outlaws lyckades aldrig etablera sig i Ystad. Och nu tyder allt på att de har gett upp.
– Ystadsavdelningen har bara varit en pappersprodukt, säger Patrik Ahrlin, chef för kriminalunderrättelsetjänsten vid Ystadspolisen.

Outlaws har i stort sett inte varit synliga alls sedan det på höstkanten förra året visade sig att mc-klubben försökte etablera sig i Ystad.

– De har synts till någon enstaka gång, men inte haft någon lokal och ingen riktig organisation. Det är helt i linje med vad vi hade förväntat oss, säger Patrik Ahrlin.

Då, i höstas, var de 8-10 stycken som var på väg att starta en lokalavdelning. Den listades på organisationens hemsida – men därifrån är den nu bortplockad.
– Deras tanke från början var säkert att slå sig in här. Men istället har deras verksamhet centrerats till Malmö. Varför vet egentligen bara de själva, säger Patrik Ahrlin.

Över huvud taget är mc-gängen i stort sett frånvarande i södra och sydöstra Skåne. I Trelleborg finns Red Devils, men i övrigt är det tomt, enligt Patrik Ahrlin.
Och inte heller den handfull personer som försökte dra igång Outlaws Ystad var mc-åkare.

– Visst, de hade likadana västar, men jag tror inte en enda av dem hade en motorcykel egentligen. För den typen av mc-gäng är mc:n sekundär. Istället handlar det om att försöka tjäna pengar på kriminalitet, säger Patrik Ahrlin.
http://www.skanskan.se/article/20110927/YSTAD/709279825/1018/-/outlaws-lamnar--ystad-i-fred 

MC-klubben Outlaws verkar ha gett upp planerna på att etablera sig i Ystad. Det innebär att polisen i stort sett lyckats jaga bort mc-gängen från södra och sydöstra Skåne. 
http://svt.se/2.33782/1.2548662/outlaws_ger_upp_ystad&from=rss

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar