torsdag 6 december 2012

Outlawsmannen fick nej till fotboja

37-åringen var en doldis i den så kallade mc-kriminella världen tills polisen hittade två vapen i hans bostad förra året. Han bor med sin familj i en villa i Sandviken och har ett helt vanligt jobb. Han är inte straffad förut, men enligt polisens uppgifter ska han ha en ställning som president i det kriminella mc-gänget Outlaws.

Hans bakgrund i Outlaws fick Gävle tingsrätt att skärpa straffet för vapenbrottet till tio månaders fängelse. Det godkände inte hovrätten som halverade till ett normalstraff. Outlawskopplingen var inte relevant för det här brottet, ansåg hovrätten.

37-åringen hade suttit häktad ett par månader och med den villkorliga avkortningen av straffet borträknat återstod bara 45 dagar i fängelse. Det ansökte han om att i stället få avtjäna hemma med fotboja.

Kriminalvården sa nej till det med hänvisning just till uppgifterna från polisen om hans presidentställning i Outlaws. Den ökar risken för brottslighet och han har själv sagt att han skaffat vapnen för att försvara sig. Organiserade brottslighet kan lätt skötas hemifrån, på en anstalt kan den lättare kontrolleras. Enligt kriminalvården finns det också underrättelser om att han har kontakt med andra kriminella.

Förvaltningsrätten upphävde Kriminalvårdens avslag och godkände fotboja. Oförsvarligt och stötande beslut, ansåg Kriminalvården som överklagade till Kammarrätten och fick rätt. Nu blir det 45 dagars fängelse.

37-åringen är nära att förlora sin anställning på grund av Outlawskopplingen. Av domen framgår det att han säger sig ha lämnat Outlaws för att få behålla jobbet. President har han aldrig varit, hävdar han själv.
http://arbetarbladet.se/nyheter/sandviken/1.5362434-outlawsmannen-fick-nej-till-fotboja

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar