lördag 15 december 2012

Mc-tjuvar flydde före razzia

Polisen lägger ned utredningen om mc-stölder i Österbybruk. Gärningsmännen, som misstänks ligga bakom flera stölder i Mellansverige, lämnade sannolikt landet dagen före en polisrazzia i Eskilstuna.

Som UNT skrivit misstänks en liga stå bakom ett stort antal stölder av motocrosscyklar i Mellansverige i år. Spåren från stölderna i Österbybruk i oktober ledde polisen mot ett vandrarhem utanför Eskilstuna, och en stor razzia planerades.

Men dagen före razzian inträffade något som kastade omkull polisens planer. En lantbrukare upptäckte en okänd bil som stod utanför en lada på lantbrukarens mark. Han parkerade sin traktor så att bilen inte kunde ta sig förbi och ringde sedan polisen. Men när Eskilstunapolisen kom till platsen var ingen där. Däremot hittades flera slaktade motocrosscyklar i ladan, dock inte de cyklar som stulits i Österbybruk.

– Gärningsmännen anade nog oråd när traktorn stängt in bilen, så de stack direkt, säger Östhammars närpolischef Olle Rehn.

Dagen efter hade polisen planerat en razzia i det vandrarhem där man visste att de misstänkta gärningsmännen bodde sedan en tid. Men efter traktorhändelsen kom de misstänkta aldrig tillbaka. Däremot hittade polisen mer stöldgods, och inne i Eskilstuna fann man en falskskyltad bil som tidigare stulits i Österbybruk.

De misstänka gärningsmännen kommer från Litauen, och Olle Rehn är säker på att de lämnade Sverige så snart de anade att polisen var dem på spåren.
– Så nära var det. Men de slank tyvärr ur nätet, säger Olle Rehn.
http://www.unt.se/osthammar/mc-tjuvar-flydde-fore-razzia-2014777.aspx

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar