tisdag 25 december 2012

Nu slås det ökända kriminella nätverket Fucked For Life i bitar

Nätverket har funnits sedan 1999 och gjorde sig snabbt ­kända för våldsamma rån där de inte drog sig för att använda ­vapen.
– Jag skulle beskriva dem som ett nätverk av grovt kriminella som hittat ett koncept som de tycker fungerar. De är inte att betrakta som ett gäng i den ­bemärkelsen att de har klubblokal och kläder som symboliserar tillhörighet. Det är pengar och jakten på pengar som driver dem, säger Ronny Paulsson, gruppchef på sektionen mot gängkriminalitet på Stockholmspolisen.
Men på senare år har nätverket bytt inriktning. Typiskt för deras tillslag har i stället blivit så kallade ”smash and grabs”. De forcerar butiker med bil och stjäl stora kvantiteter ­tobak, elektronik och märkeskläder som sedan säljs vidare.
– Det är betydligt lägre straffvärde för stöld, jämfört med rån. Det är helt enkelt mer ekonomiskt lönsamt om de per person kan få loss 200 000–300 000 kronor per tillslag, även om de måste ­sitta några månader, säger en källa inom polisen i Stockholm.
Men kuppen mot Willys gick inte som planerat. Bara några minuter efter inbrottet kom ­polisen till platsen. Gärningsmännen greps med varsin kofot i handen, och en säck full av rakhyvlar och rakblad togs i beslag.
– FFL har tidigare ansetts ­vara för svåra att komma åt. Men ­sedan ett drygt år tillbaka har länskriminalpolisen och Rikskriminalpolisen lagt stora ­resurser på det här, vilket nu gett resultat, säger poliskällan.
Bara det senaste halvåret har ett tiotal personer i ledar­position kunnat gripas.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article15976042.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar