onsdag 19 december 2012

Mc-gäng rekryterade tolvåring i Skåne ( Kan det stämma?)

Minst tio ungdomar från Höör har sedan november månad lockats gå med i det kriminella gänget Black and White Crew och sedan tvingats betala femsiffriga belopp för att gå ur. Polisen ser mycket allvarligt på det inträffade.
http://www.skanskan.se/article/20121219/HOOR/712189919/1162/-/skolbarn-lockades--ga-med-i-mc-gang

Med löfte om fester lurades unga i Höör i Skåne till ett kriminellt mc-gäng. När de ville dra sig ur pressades de på pengar. Den yngsta utsatta är tolv år.

Bakom värvningsförsöken och utpressningen ligger, enligt svenska polisen, personer med knytning till gänget Outlaws.

–Man har varit hemma hos några och krävt in pengar och visat upp sina Outlawströjor för att öka villigheten att betala, säger polisen Mikael Nykänen.

Summorna har varierat mellan 600 och 3500 kronor (70–400 euro).

Minst tio unga har identifierats i utredningen, men Nykänen tror att det rör sig om lika många till.
Desperata Outlaws
Två män, 21 och 19 år gamla, är häktade som misstänkta för utpressning eller försök till utpressning. Ytterligare två, 18 och 27 år, har varit anhållna och är fortsatt misstänkta. Dessutom ska, enligt Skånska Dagbladet, en 30-åring som sitter i fängelse vara inblandad.

Nykänen anser att greppet att pressa barn på pengar tyder på viss desperation i Outlaws försök att etablera sig vid sidan av Hells Angels och Bandidos.

–Outlaws är ju lillebror i sammanhanget och försöker starta någonting i Sverige, men det har inte gått så bra.

Kommunledningen har kallat föräldrar med barn på högstadiet till ett möte.

–Vi ser mycket allvarligt på att de går och raggar så unga personer, säger kommunalrådet Anna Palm (M).
http://hbl.fi/nyheter/2012-12-19/mc-gang-rekryterade-tolvaring-i-skane 

Det kriminella gänget Black and White crew har lockat till sig ungefär trettio nya medlemmar på både gymnasiet och högstadiet i Höör i Skåne. När ungdomarna senare har velat gå ur gänget så har de blivit pressade på pengar.
Stefan Lissmark jobbar mot kriminalitet på högstadiet i Höör:
--Alltså de mår inte bra. De har förstått vad det innebär och hur stort det är, att deras familjer kan bli hotade och att deras syskon kan bli hotade och så, säger han.
På fritidsgården, på skolbussen ja lite var som helst i Höör har två killar i 20-års åldern lockat skolungdomar att gå med i en festkommitté.
Först när festkommittén höll möte insåg flera ungdomar att de hade gått med i det kriminella gänget Black and white crew, som är en underorganisation MC-gänget Outlaws.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1646&artikel=5386759

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar