torsdag 13 december 2012

Medlemmar i kriminellt nätverk gripna för mordförsök i Falun

En 29-årig man häktades på tisdagen, misstänkt för försök till mord på en 42-årig falubo, natten till lördagen. 42-åringen misshandlades med tillhyggen men har kunnat lämna sjukhuset. En 28-åring greps på måndagen och är anhållen för samma brott.
De misstänkta och offret tillhör olika kriminella nätverk.


De båda gripna männen tillhör det nätverk som kallar sig Outlaws och som för närvarande dominerar de kriminella kretsarna i länet just nu. De är båda misstänkta i en utredning om misshandel i Borlänge i oktober och har även mål liggande i Svea hovrätt.

Offret har tidigare kallats ”president” för en lokal avläggare till mer kända Hells Angels som kallar sig Red Devils. Han tillträdde posten efter att ha avtjänat sex månaders fängelse för medhjälp till grova ekobrott i ett ekobrottsmål där företrädaren dömdes till fyra års fängelse.

De båda nätverken har haft tidigare konfrontationer som lett till att Red Devils i praktiken försvunnit från Falun och länet.
42-åringen överfölls i hemmet och misshandlades inför sambo och barn. 29-åringen greps klockan 02.34 på natten och anhölls vid femtiden på morgonen. Han häktas nu på sannolika skäl misstänkt för försök till mord.
29-åringen förnekar brott.
http://dalademokraten.se/Falun/Gangman-gripna-for-mordforsok-/ 

Förra helgen greps den nu anhållne 28-åringen och en 35-årig kamrat efter ett krogbråk i Falun. 35-åringen satt häktad en vecka men är nu släppt. 28-åringen frigavs vid häktningsförhandlingen. Båda är dock fortfarande misstänkta för brott.

35-åringen är en framträdande person i nätverket Outlaws men har som de flesta aktiva inom nätverket hoppat av från konkurrerande Bandidos och dess avläggare X-team.
35-åringen är uppväxt i Falun men bor numera i stockholmstrakten där han också är aktiv inom Outlaws.

Som sådan hamnade han 6 september förra året i en våldsam uppgörelse mellan just Outlaws och Red Devils på krogen El Cocodrilo på söder i Stockholm. Han och några kamrater satt inne på krogen när ett stor gäng tillhörande Red Devils eller Hells Angels trängde sig in.

35-åringen knivhöggs svårt, släpades ut på gatan där han fick kläderna avslitna och utsattes för sparkar och slag.
http://dalademokraten.se/Falun/Kamrat-misshandlades-svart-pa-stockholmskrog-/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar