torsdag 6 december 2012

Dom efter mc-attack utanför Kalmar -Domen blev två år och sex månader. Fyra åtalade frias.


15 män fälls i MC-målet

Samtliga knutna till Hells Angels 15 av de 19 män som stått åtalade för attacken mot Svineri MC i Kalmar fälldes idag av Kalmar tingsrätt. 

Eftersom inga gärningsmän kunnat pekas ut av vittnen skriver tingsrätten skriver att man varit helt hänvisad till teknisk bevisning. Det har i första hand handlat om blodspår på de åtalades kläder. Blod som genom analys visat sig komma från offren i Svineri MC.

Tingsrätten har funnit det bevisat och styrkt att de åtalade tillsammans och i samråd misshandlat åtta medlemmar ur Svineri MC som befann sig i klubbens festlokal.

Tingsrätten finner det också styrkt att de dömda männen gjort sig skyldiga till skadegörelse på Svineri MC:s lokaler, samt egenmäktigt förfarande då man tagit en del av medlemmarnas MC-västar som innehöll personliga tillhörigheter som mobiltelefoner och kontanter.

Eftersom tingsrätten inte funnit det styrkt att det fanns någon avsikt att ta telefoner och kontanter så döms de åtalade för egenmäktigt förfarande och inte grovt rån som åklagaren hade yrkat på.
Samtliga av de dömda har anknytning till Helss Angels
http://www.svt.se/nyheter/regionalt/smalandsnytt/15-man-falls-i-mc-maletIdag föll domen efter en av Sveriges största rättegångar – den mot 19 män med kopplingar till Hells Angels. Ett tecken på att åklagaren inte får igenom alla sina yrkanden är att männen släpptes efter rättegången som hölls i Göteborg.
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=5370088

15 döms för  attacken på Svineri MC

 Festen på mc-klubben Svineri MC utanför Kalmar fick ett våldsamt avslut när ett stort antal män med kopplingar till Hells Angels stormade in.
I dag dömdes 15 av männen till fängelse i 2,5 år för grov misshandel, skadegörelse och egenmäktigt förfarande. De övriga fyra friades.
http://www.expressen.se/gt/15-doms-for-attacken-pa-svineri-mc/ 

Femton Hells Angels-anknutna män döms till två och ett halvt års fängelse för ett överfall på en mc-klubb utanför Kalmar i maj. Enligt rätten handlar det om organiserad brottslighet.
De är alla enligt Göteborgs tingsrätt skyldiga till grov misshandel, skadegörelse och egenmäktigt förfarande.
Rätten friar fyra av de åtalade.
Gruppen med koppling till Hells Angels kom oväntat festen på mc-klubben utanför Kalmar i maj och det blev bråk och misshandel. 19 män åtalades.
Tingsrätten har i sin dom tagit särskild hänsyn till att brotten skett som del av organiserad brottslighet, vilket är försvårande och ska påverka straffet.
Åklagaren hävdade att alla var medlemmar i Hells Angels eller någon av den organisationens supportgrupper. Ingenting har kommit fram som talar för att de som kom till platsen hade något personligt otalt med dem som utsattes för våldet, konstaterar rätten i domen.
http://www.gp.se/nyheter/sverige/1.1154500-fangelse-for-hells-angels-man

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar