torsdag 11 januari 2018

Rockerveteranen 'Fehår' tiltalt: Risikerer livstid

Den 55-årige Hells Angels-rocker Jørgen Rinke – kendt som 'Fehår' – risikerer at skulle sidde i fængsel resten af sit liv. Københavns Politi har rejst tiltale mod toprockeren for at være bagmand i en større hashliga.

Efter fire år i frihed risikerer den drabsdømte HA-rocker Jørgen 'Fehår' Rinke en alvorlig dom for omfattende handel med hash.

Københavns Politi har valgt at rejse tiltale mod Fehår som led i en større hash-sag. HA-rockeren er mere konkret tiltalt for at være en af bagmændene i en ring af hashhandlere, der ifølge politiet står bag handel med store mængder hash og cannabisprodukter i Pusherstreet på Christiania.

Fehår blev anholdt i april under en stor politiaktion, hvor 21 adresser i Københavnsområdet blev ransaget. Under ransagningerne beslaglagde politiet 755.000 kroner i kontanter, guldringe, en pistol med skarp ammunition, en signalpistol, peberspray, politiuniformer, en ny Harley Davidson motorcykel, tre kilo hash og 1.000 joints.

Fehår har siden anholdelsen været varetægtsfængslet, og blev i forbindelse med grundlovsforhøret beskyttet af et navneforbud. Det navneforbud er nu ophævet.

Anholdelserne var resultat af en målrettet efterforskning, hvor politiet fulgte pengene fra hashsalget i Pusherstreet. Pengene førte tilsyneladende politiet hen til Hells Angels klubhus i Siljangade 10 på Amager.

Under en politiaktion 14. november anholdt politiet et andet 54-årigt medlem af Hells Angels afdeling på Amager. Han er nu tiltalt i samme sag som Fehår. I alt er otte personer anholdt i sagen.

Jørgen Rinke, der tidligere hed Jørgen Nielsen, er en af de gamle veteraner i Hells Angels. Han var en af de seks Hells Angels-rockere, der skød Bandidos-rockeren Uffe Larsen foran Kastrup Lufthavn 10. marts 1996. Lufthavnsdrabet regnes for at være startskuddet til 1990ernes blodige rockerkrig mellem Hells Angels og Bandidos, der førte til fem drab og 40 drabsforsøg.

Fehår blev først frikendt for lufthavnsdrabet, men på baggrund af en aflytning af den nu afdøde HA-rocker Michael Broksides indsmuglede telefon i fængslet, blev sagen taget op af den særlige klageret og Fehår blev idømt livstid.

BT lavede et interview med Fehår tilbage i 2012, da han stadig sad fængslet for drabet på Uffe Larsen. Dengang havde han fået afslag på prøveløsladelse, men fik lov til at forlade fængslet i Østjylland hver dag for at tage på arbejde i en håndværkervirksomhed på Fyn.

»Man siger, at jeg er farlig fra kl. 18 til kl. 6, men fra kl. 6 om morgenen til kl. 18 er jeg ikke farlig. Det hænger ikke sammen,« sagde han.

Kontorchef i Kriminalforsorgen Tina Engelbrecht Ising begrundede afslaget med, at man frygtede han ville falde tilbage i ny kriminalitet.

»Vi mener, at der er risiko for tilbagefald til kriminalitet. Der er tale om en mand, der har begået en meget grov forbrydelse,« sagde hun til BT i 2012.

27. juni 2013 blev Jørgen Rinke løsladt efter godt 17 år i fængsel.
»Jeg er selvfølgelig lettet efter så mange år,« sagde han dengang til BT.

Hvis Jørgen Rinke bliver dømt for at være hashbagmand på Christiania, risikerer hans livstidsdom at blive genaktiveret.
https://www.bt.dk/krimi/rockerveteranen-fehar-tiltalt-risikerer-livstid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar