tisdag 2 januari 2018

Bandade hotsamtal bevis mot Hells Angels-ledare

I dag inleds rättegången mot en Hells Angels-ledare som misstänks ha hotat misshandla en man så han blev invalid.
Motivet kan vara svartsjuka.
Rättegången omgärdas av extra säkerhetsåtgärder.

Mannen som är i 45-årsåldern är ledare för en Hells Angels-avdelning i Skåne. Han är känd sedan tidigare av polisen men enbart för trafikbrott. Vid ett tillfälle åtalades han för grovt vapenbrott men målet avskrevs eftersom det visade sig vara preskriberat.
Mannens roll som ledare för lokalavdelningen har bekräftats genom en väst som beslagtogs hos honom. På den fanns ett emblem med texten "President".

 

Hotbild inför rättegången

Han har suttit häktad misstänkt för försök till grov utpressning sedan den 1 december förra året. Han har åtalats i Hässleholms tingsrätt och i normalfallet hade rättegången också hållits där. Men eftersom han tillhör Hells Angels har tingsrätten beslutat att rättegången ska hållas i säkerhetssalen som finns på Rättscentrum i Malmö.

Polisen vet av erfarenhet att ett större antal medlemmar i Hells Angels alltid kommer till rättegångar mot medlemmar och då kan bland annat vittnen uppleva det som ett indirekt hot.
Hells Angels-ledaren ska enligt åklagaren under ett par dagar i november förra året ringt till en man som han hotat på olika sätt. Hoten har gått ut på att mannen ska betala honom 100 000 kronor, enligt vice chefsåklagare Eva Norberg.
Han ska också ha använt sitt medlemskap i Hells Angels för att understryka allvaret i hoten.

LÄS OCKSÅ: Här är de hemliga reglerna i Hells Angels

 

Hotade bränna ned hus

Om han inte fick pengarna ska Hells Angels-ledaren ha hotat med att han själv eller andra skulle göra följande:
Bränna ner hans hus
Skada honom så att han blev invalidiserad
Mannen ska också ha utsatts för dödshot. I förhör har han haft en egen teori till varför han under sju dagar i november utsattes för utpressningsförsök. Hans förklaring går ut på att det handlar om svartsjuka och händelser som ligger långt tillbaka i tiden.
Under rättegången i dag ska en kvinna vittna om vissa saker som ska ha anknytning till den påstådda svartsjukan.

LÄS OCKSÅ: Stor spricka inom Hells Angels – president är häktad

 

Bandade samtal

Mannen som ska ha hotats hävdar att han redan 2009 tog ett banklån på 50 000 kronor och gav till Hells Angels-ledaren.
När denne återkom i november förra året med nya krav valde mannen att kontakta polisen. Han ska då ha bandat samtal med Hells Angels-ledaren som åklagaren ska spela upp i tingsrätten.

Hells Angels-ledaren har tidigare nekat till alla misstankar och kommer sannolikt göra det i dag också. Under rättegången ska sex vittnen höras.

I samband med att han greps i sin bostad gjorde polisen flera beslag av dopingpreparat samt av läkemedel som innehåller narkotika.

Källor till Kvällsposten har tidigare uppgett att Hells Angels-ledarens misstänkta utpressningsförsök lett till sprickor inom lokalavdelningen.
https://www.expressen.se/kvallsposten/bandade-hotsamtal-bevis-mot-hells-angels-ledare-/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar